Foto:
Aangeboden door Webnexus

Wat zijn de voordelen van een overtuigende website?

Tegenwoordig is het allang niet meer zo dat slechts het hebben van een website al voldoende is voor een goede online vindbaarheid. De concurrentie in zo’n beetje alle branches is de afgelopen 10 jaar sterk toegenomen. Hierdoor is het meer dan ooit nodig om je te onderscheiden als website. Je moet een bepaalde aantrekkingskracht hebben die ervoor zorgt dat bezoekers ook langer op je website blijven hangen. 

Stel je legt twee websites naast elkaar. De ene website gebruikt een hele vreemde, onoverzichtelijke indeling. Daarnaast passen ook de gebruikte kleurenpatronen niet echt bij elkaar. Hierdoor ontstaan er bij bezoekers al snel ergernissen. Men is niet in staat om snel te vinden wat men zoekt. Bovendien hebben de rare kleurencombinaties een afstotend effect. Dit is een voorbeeld van een slecht webdesign. Het houdt bezoekers niet op de website. 

Bij een andere website valt het juist op dat er daar een hele overzichtelijke indeling is gebruikt. In één oogopslag is men in staat om naar verschillende, relevante pagina’s te navigeren. Bovendien is er ook sprake van zeer toepasselijke visuele aspecten. De kleuren sluiten op elkaar aan. Hierdoor straalt de website rust uit. Bezoekers voelen zich direct op hun gemak. De kans is aanzienlijk dat ze wel even blijven plakken. Dit helpt je uiteraard enorm bij het behalen van je doel. 

Een doelgericht webdesign voor jouw website

Heb je momenteel dus een website tot je beschikking waarvan je het idee hebt dat deze niet echt op de juiste manier is ingedeeld? Of dat je maar niet tot het kiezen van een geschikt thema komt? Dan is het waarschijnlijk een goed idee om hier extra aandacht aan te besteden. Een goed webdesign speelt een sleutelrol in het bereiken van je doelen met je website. Wanneer je bijvoorbeeld iets probeert te verkopen, is het wel de bedoeling dat je bezoekers hier ook de kans toe krijgen. Als het webdesign ze direct al afschrikt, snij je jezelf alleen maar in de vingers. 

Bij Webnexus verzorgen we webdesign trajecten voor ondernemers in Almere. Met onze aanpak weet je hoe dan ook zeker dat je website helemaal in orde is. We gaan specifiek op zoek naar een manier om bezoekers zo effectief mogelijk te bereiken. De eerdergenoemde aspecten van een sterke website hierin een belangrijke rol. Zoals gezegd zijn deze voor ieder merk of iedere onderneming weer anders! 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden