Kerk bouwt aan de toekomst


<p>Van links naar rechts Dominee van de Marekerk Leon Bal, voorzitter van de Kerkenraad Imke Idsingh, die de sleutel van de afgesloten kerk krijgt van Jack Apallius de Vos voorzitter van de Kerkrentmeesters. &nbsp;(Foto: Johan Maaswinkel)</p>

Van links naar rechts Dominee van de Marekerk Leon Bal, voorzitter van de Kerkenraad Imke Idsingh, die de sleutel van de afgesloten kerk krijgt van Jack Apallius de Vos voorzitter van de Kerkrentmeesters.  (Foto: Johan Maaswinkel)

Kerk bouwt aan de toekomst

DE MEERN - Op zondag 22 november is de 100 jaar oude Marekerk aan de Zandweg in De Meern tijdelijk gesloten, met een speciale afscheidsdienst. 

Na de dienst werden de kerkelijke attributen naar het Vereenigingsgebouw Het Zand gebracht. Daar worden de diensten de komende periode voortgezet. Er start een grondige verbouwing van de kerkzaal en de ontmoetingsruimtes, die naar verwachting vier maanden zal duren. De Marekerk is een 1800 leden grote protestantse gemeente. Er komen veel jonge gezinnen uit Leidsche Rijn, samen met inwoners van het oude De Meern. Dat is reden om de kerk aan te passen naar de eisen van deze tijd. 

De kerkbanken gaan er uit, stoelen in een flexibele opstelling er in. Zo kunnen er niet alleen kerkdiensten gehouden worden, maar ook (grotere) bijeenkomsten, concerten en voorstellingen. Het kerkbestuur wil de kerk teruggeven aan het dorp als kloppend hart in De Meern. Daarom wordt ook het ontmoetingscentrum aangepast, met een nieuwe entree aan het prachtige Castellumplein, met de fonteinen. Er komt een gezellige huiskamer, die vaker open zal zijn, voor een kop koffie en een goed gesprek. Kinderen en tieners krijgen een eigen ontmoetingsplek in de boven ruimte. Dat is hard nodig, want op zondag is de kerk soms tot de nok toe vol. Deze maanden dan even niet vanwege corona, maar online blijven de mensen in grote getallen de diensten volgen, en zorgzaam omzien naar elkaar. Het kerkbestuur ziet met dankbaarheid dat de kerk is meegegroeid met de opbouw van Leidsche Rijn. Ze verwelkomt met Pasen komend jaar graag iedereen weer in de vernieuwde Marekerk; een oude kerk in een moderne jas en nog steeds huis van geloof, hoop en liefde.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden