Kerststukken voor Floja Malawi in Vleuten


<p>Wil de Groot en vriend Wim Rooseman. (Foto: Johan Maaswinkel)<br><br></p>

Wil de Groot en vriend Wim Rooseman. (Foto: Johan Maaswinkel)

Kerststukken voor Floja Malawi in Vleuten

VLEUTEN - Voor het twaalfde jaar maakt en verkoopt Wil de Groot kerststukken voor de stichting FloJa Malawi in haar hal aan de Alendorperweg in Vleuten.

Door Johan Maaswinkel

De gehele opbrengst gaat naar een dagopvangcentrum in het noorden van Malawi.In de voormalige kwekerij De Groot wordt het hele jaar door spullen verzameld die gerelateerd zijn aan het Kerstfeest. Tegen de Kerst begint Wil de Groot met het maken van de Kerststukken. 

,,Het zijn niet alleen kerststukjes maar ook allerlei aanverwanten artikelen die ik van mensen krijg. De tijd die ik er insteek is gratis. Het groen knip ik zelf bij verschillende mensen. Daarom kan ik ook zeggen dat de gehele opbrengst ten goede komt van FloJa Malawi. Natuurlijk moet ik de vrijwilligers niet vergeten te noemen. Zij helpen mij met de verkoop en maken van de kerststukken”, aldus Wil en gaat verder: ,,Ik zie deze stichting, waarvoor ik het allemaal doe en waar ik ook in het begin de voorzitter van ben geweest, als mijn kindje. Mijn zoon Jan en zijn vrouw Floor hebben de stichting opgericht en zich daar acht jaar voor ingezet”.

Ter voorbereiding op het project hebben Floor en Jan een viertal bezoeken gebracht aan Malawi. Tijdens deze oriënterende bezoeken hebben zij onder andere onderzoek gedaan naar de behoefte bij de lokale bevolking en hebben zij bekeken wat de meest geschikte locatie is om het FloJa Malawi Project te starten. In 2008 zijn Floor en Jan naar Malawi gegaan om het project daar vorm te geven en zijn in 2016 weer naar Nederland teruggekeerd. 

De Nederlander André Oudhuis uit Alkmaar leidt nu vanaf 2016 het Malawi project. Ook dit jaar heeft Wil een groot assortiment Kerststukken die tot de Kerstdagen dagelijks te koop wordt aangeboden van 10.00 tot 18.00 uur aan de Alendorperweg 8 in Vleuten tel. 06-25341707. Ook kan men een kerststuk naar wens laten maken. Er moet met contant geld betaald worden want pinnen is niet mogelijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden