Lichtkunstwerk met coronagedicht op gevel Domstate

UTRECHT - Op de gevel van Domstate aan de Beneluxlaan 928 is vanaf dinsdag 2 maart een groot lichtkunstwerk te zien. Een gedicht dat Ingmar Heytze speciaal voor AxionContinu maakte over corona is als het gaat schemeren op de zijkant van het gebouw te lezen. AxionContinu wil zo stilstaan bij de coronaperiode. De onthulling is dinsdag om 18.45 uur. 

Op dinsdag 2 maart is het een jaar geleden dat AxionContinu voor het eerst met corona te maken kreeg. Al een jaar lang heeft het virus in veel opzichten grote impact op medewerkers, bewoners, cliënten en familie. Het was voor iedereen een emotionele periode en we hebben er voorlopig nog mee te dealen. Daar wil de organisatie graag bij stilstaan.

Handschrift van bewoner

De Utrechtse dichter Ingmar Heytze heeft voor AxionContinu een gedicht gemaakt waarin mooi en passend is verwoord wat corona betekent voor iedereen die bij de organisatie is betrokken. Ontwerper Lotte van Laatum uit Utrecht heeft het in een lichtkunstwerk verwerkt, zodat iedereen ervan kan genieten. Bijzonder is dat voor het kunstwerk, dat aan de parkkant van het gebouw te zien is, het handschrift van een bewoner is gebruikt.

In elk gebouw

In alle locaties van AxionContinu wordt rondom 2 maart stilgestaan bij corona. In elk gebouw van de organisatie wordt het gedicht als klein kunstwerk opgehangen. De onthulling van het lichtkunstwerk vindt, in verband met de coronamaatregelen, in kleine kring plaats.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden