saxofoniste Floor Wittink: "Het bespelen van het instrument is belangrijk, maar discipline en zelfvertrouwen horen er ook bij." Met de saxofoon vertel je een verhaal.
saxofoniste Floor Wittink: "Het bespelen van het instrument is belangrijk, maar discipline en zelfvertrouwen horen er ook bij." Met de saxofoon vertel je een verhaal.

De Meern heeft eigen Saxschool

De Saxschool Leidsche Rijn is er natuurlijk voor kinderen die saxofoon willen leren spelen. Maar ook veel volwassenen ontdekken dit instrument om zich even terug te trekken na een hectische dag, of voor een nieuwe hobby.

De Meern - Op de school aan de Rijksstraatweg in de Meern verzorgt oprichtster, saxofoniste Floor Wittink niet alleen de muzieklessen, maar werkt ze aan het totaalpakket: "Het bespelen van het instrument is belangrijk, maar discipline en zelfvertrouwen horen er ook bij."
Wittink heeft de opleiding klassiek saxofoon gevolgd aan het conservatorium en zowel het diploma docerend musicus als uitvoerend musicus behaald. Op de school die ze nu voor het tweede seizoen runt werkt zij samen met de twee andere docenten. Net als zij treden ze ook op als professioneel uitvoerend saxofonist.
De school heeft een eigen visie van persoonlijk, breed en professioneel lesgeven. "Breed omdat er zowel individuele als groepslessen gegeven worden in verschillende stijlen muziek." Uit het hoofd spelen, improviseren, samen spelen en noten lezen, het komt allemaal aan bod.
Aan de bovenkant is er geen leeftijdsgrens, maar kinderen moeten wel minimaal 8 jaar oud zijn. "De fijne motoriek is belangrijk en de voortanden moeten gewisseld zijn." De tanden moeten op het mondstuk kunnen staan en het is de belangrijk dat de vingers lang genoeg zijn. Leerlingen moeten beschikken over een eigen instrument, maar het is wel mogelijk om een gratis proefles te nemen met een instrument van de school.
Naast de lessen geeft Wittink in de zomer workshops. In augustus zijn er in de weekenden vier workshops voor volwassenen. "Een deel gaat over de techniek. Hoe je kleuren maakt en als het ware kunt praten en zingen met je instrument." Deze workshop is voor saxofonisten die al spelen. Een ander deel gaat over ademhaling en is een ondersteuning voor alle muzikanten met een blaasinstrument. Daarnaast is er een deel dat het spelen vanuit je hart bevordert. "Hoe vertel ik het verhaal." Maar het gaat ook over houding en zelfvertrouwen.

Meer berichten