Logo brugutrecht.nl


Huib barst van de energie: "Het is belangrijk dat je actief blijft. Ik vind alles leuk en sport nog twee keer in de week. Onder de mensen zijn, da's het belangrijkst."
Huib barst van de energie: "Het is belangrijk dat je actief blijft. Ik vind alles leuk en sport nog twee keer in de week. Onder de mensen zijn, da's het belangrijkst."

Huib als belangrijke rader

Huib van Doorn (80) groeide op in een schippersgezin, werkte jaren als verzekeringsagent en zit na zijn pensionering zeker niet stil. Maar liefst veertien jaar is hij namens Welzaam actief als vrijwilliger bij buurtcentrum de Pijler in de wijk Veldhuizen. Huib: "Zolang mijn gezondheid het toelaat, blijf ik dit doen."

Regio - Huib barst van de energie: "Het is belangrijk dat je actief blijft. Ik vind alles leuk en sport nog twee keer in de week: hardlopen, fietsen en crosstrainen. Onder de mensen zijn, da's het belangrijkst. Mijn vrouw zegt weleens ´je gaat toch niet nóg meer vrijwilligerswerk doen? Je bent al bijna de hele week van huis´. Maar met mensen omgaan houdt me jong."
Een groot deel van de week steekt Huib bij De Pijler zijn handen uit de mouwen. "Het is erin geslopen. Ik zat hier bij de biljartvereniging en werd gevraagd of ik als vrijwilliger wilde helpen bij het eetcafé. Van het een kwam het ander. Nu ontvang ik onder andere een paar keer per week de biljartclub en de sjoelvereniging, organiseer ik periodiek een eetcafé én verzorg ik samen met andere vrijwilligers activiteiten voor bewoners van zorgcentrum De Rijnhoven."
Hoewel hij zich goed realiseert dat hij zinvol werk doet, benadrukt Huib dat De Pijler draait op een grote groep mensen. Huib: "Het gaat niet om mij. Het hangt allemaal met vrijwilligers aan elkaar. Ik ben een radertje in een wiel dat ronddraait en ben altijd weer blij en dankbaar als er mensen zijn die me helpen."
Regelmatig maakt Huib bijzondere situaties mee door zijn werk. "Er komen hier vaak mensen met een verstandelijke beperking. Een poos terug deed ik met mijn vrouw boodschappen bij de PLUS… valt één van hen mij ineens om de nek en begint me te zoenen. Da's toch geweldig?"

Oproep: Invallers gezocht

Buurtcentrum de Pijler zoekt vrijwilligers. Vindt u het leuk om gastheer/gastvrouw te zijn? Huib zoekt mensen die in geval van ziekte of vakantie van hem of zijn collega kunnen bijspringen. Neem gerust eens een kijkje, draai tijdelijk mee en beslis dan of het wat voor u is. Aanmelden? Neem contact op met sociaal beheerder Ank van Engelen, ankvanengelen@welzaamutrecht.nl of 06-39563945.

Reageer als eerste
Meer berichten