Logo brugutrecht.nl


Op zondag 18 juni houdt fietsclub Maximus Stampers de eerste tocht door het Groene Hart, met afstanden van 80 en 120 kilometer. Een deel van het inschrijfgeld gaat naar het goede doel 'Wij 3.0'.
Op zondag 18 juni houdt fietsclub Maximus Stampers de eerste tocht door het Groene Hart, met afstanden van 80 en 120 kilometer. Een deel van het inschrijfgeld gaat naar het goede doel 'Wij 3.0'.

Toer met de Maximus Stampers

Soms is een klein initiatief als een steentje dat je in een vijver gooit. Zo wilde een nieuwe inwoner van Leidsche Rijn graag fietsen en nu staan er inmiddels 400 enthousiastelingen op de mailinglist van fietsclub Maximus Stampers die met enige regelmaat door het Groene Hart toeren.

Regio - Op zondag 18 juni wordt de eerste officiële toertocht gereden. Annemieke van Steenis is betrokken bij de organisatie van dit evenement. "Drie en een half jaar geleden wilde Jos Kleijntjens graag met andere mensen fietsen, maar hij kende hier niemand." In Brouwerij Maximus legde hij het idee neer en toen ging het balletje rollen. Op zondagochtend en woensdagavond verzamelen zich nu niet alleen inwoners van Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern bij Maximus, maar ook uit plaatsen in de omgeving, van beginners tot ervaren wielrenners. "We fietsen van maart tot en met oktober." Er wordt gestart in groepjes van 14, elk groepje rijdt een eigen route. De 'opstappers' leren de kneepjes van het vak van een wegkapitein. De meer gevorderden fietsen als 'vrijbuiters', de 'pedaleurs' gaan nog een stapje verder en de 'buffels' tenslotte zitten tegen het professionele niveau aan. Er is geen lidmaatschap of verplichting. "Sommige rijden heel veel, anderen alleen bij mooi weer. Maar dat is allemaal prima. Er wordt gefietst volgens het SUST principe, samen uit samen thuis".
De tocht op 18 juni start en finisht bij Maximus en er zijn twee routes, van respectievelijk 80 en 120 kilometer. "Iedereen rijdt op eigen gelegenheid, maar er is wel verzorging onderweg", zegt Annemieke. De inschrijfkosten van tien euro zijn onder andere voor die verzorging en er gaat 1 euro naar het goede doel. Dat doel heeft alles te maken met 'Wij 3.0', een organisatie met leer- en werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daar kunnen goede tweedehands fietsen worden gebracht, die dan door de medewerkers worden opgeknapt en vervolgens in de verkoop gaan voor een redelijke prijs. "We proberen met de toertocht mensen die het niet kunnen betalen toch een fiets te geven via Wij 3.0."

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten