Logo brugutrecht.nl


Spetterende drums en percussie uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika worden gecombineerd met de urban scratch sounds van de DJ. Foto: Willem Schalekamp
Spetterende drums en percussie uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika worden gecombineerd met de urban scratch sounds van de DJ. Foto: Willem Schalekamp (Foto: Willem Schalekamp)

Vier jonge 4Beat percussionisten

De vier jonge 4Beat percussionisten laten je in een energieke voorstelling kennis maken met trommels en ritmes uit de hele wereld. Spetterende drums en percussie uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika worden gecombineerd met de urban scratch sounds van de DJ. Zangeres, drumster en percussioniste Gianna Tam vertelt over de show.

4Beat is een internationale groep. Hoe zie je dat terug?
De leden van 4Beat komen overal vandaan. De groep bestaat uit DJ Broky B uit Nederland, Alper Kekec uit Turkije en Vernon Chatlein uit Curaçao. En ik ben zelf half Nederlands en half Surinaams.
Daarnaast hebben we de show al overal gespeeld. Niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland, België en China. In september gaan we ook weer naar China.

Jullie spelen alleen maar op trommels. Is dat niet een beetje saai?
Nee hoor! De trommel is de moeder van alle instrumenten, de oorsprong van de muziek.
We hebben zo'n grote variëteit aan instrumenten en klanken dat het geen moment verveelt. Je maakt ook kennis met veel onbekende instrumenten.
Het is trouwens niet alléén slagwerk. We hebben ook samples die door de DJ aangezet worden en waarop wij meespelen.
Wat ik bij elk concert weer zie is dat het publiek meegenomen wordt door de verschillende ritmes. En kinderen doen ook zelf mee, door mee te klappen, zingen en stampen, maar ze mogen ook op het podium mee trommelen.

Voor wie is dit concert een absolute must-see?
Ja, dat is het leuke van deze groep. Door de verschillende nationaliteiten trekt de band publiek uit allerlei bevolkingsgroepen. Nederlanders die mij kennen uit het theater of van The Voice of Holland, maar bezoekers komen ook speciaal voor de Curaçaose Vernon of onze arabische percussionist Alper Kekec en jongeren komen vaak voor DJ Broky B.
Maar het zijn vooral ouders met hun kinderen. En dan zie je dat het niet alleen de kinderen zijn die mee dansen! We gaan er een mooi feest van maken op 2 juli!

Reageer als eerste
Meer berichten