Logo brugutrecht.nl


Quidad El Yahyaoui  van de Wereldraad (links) en Sandra Willemsen van Welzaam (rechts) bij een moodboard.
Quidad El Yahyaoui van de Wereldraad (links) en Sandra Willemsen van Welzaam (rechts) bij een moodboard.

Huiskamer voor en door de wijk

Een ruimte waar buurtgenoten samen komen. Na het zingen, tijdens het wachten op de sportende kinderen, om koffie te drinken, al dan niet aan een leestafel, of om gezamenlijk met een activiteit bezig te zijn. Dat is hoe de Huiskamer van de Wijk in de Weide Wereld er uit moet gaan zien.

Regio - Omdat het uitgangspunt van de gemeente is dat het een plek moet worden voor en door de wijk hebben Ank van Engelen en Sandra Willemsen van Welzaam het initiatief genomen om de wensen te inventariseren.
Zij doen dit samen met Quidad El Yahyaoui van de Wereldraad.
Deze naam is een afgeleide van de Weide Wereld, die contact houdt met organisatoren van de verschillende activiteiten over zaken die spelen op allerlei gebied.
Er zijn veel (potentiële) gebruikers van de ruimte, die allemaal mogen meebeslissen en iedereen heeft zo zijn ideeën over de indeling en aankleding van de lounge.
De wensen zijn gebaseerd op de verschillende activiteiten. Zo wil Mooi 4 Nix graag een goede bewegwijzering naar de plek waar deze weggeefwinkel gehuisvest is.
Bovendien wil deze winkel de mogelijkheid voor de bezoekers om na afloop even andere bewoners te ontmoeten en iets te drinken in de Huiskamer.
De organisatoren van de Wereldkeuken, die één keer in de maand een maaltijd verzorgen voor buurtgenoten waarin telkens een ander land centraal staat, willen graag genoeg ruimte om hun gasten een gezellige plek aan tafel te kunnen aanbieden.
Verder bestaat de wens om een leestafel neer te zetten. Ook zou een open haard goed zijn voor de sfeer, al was het maar door vlammen op een scherm te suggereren.
Vanwege de recente bezuinigingen is er geen receptie of permanent toezicht, waardoor er onwenselijke situaties ontstaan, zoals skatende kinderen die dwars door de lounge rijden. Hier zal volgens de deelnemers aan de eerste brainstormsessie iets aan gedaan moeten worden om het uiteindelijke doel van de Huiskamer tot een succes te kunnen maken.

Reageer als eerste
Meer berichten