Logo brugutrecht.nl


Campus Festival

Een nieuwe stad, dáár hoort een nieuw festival bij. Cultuur19 vindt dat ook, vandaar dat ze de handen ineen hebben geslagen voor het allereerste CampusFestival, dat plaatsvindt op zondag 25 juni. Locatie: het plein voor de CultuurCampus (naast de Zingende Toren), Burchtpoort 5 in Vleuten.

Jan van Stipriaan Luïscius
Regio - Cultuur19 organiseert culturele activiteiten voor jong en oud en deze 'club' vindt dat een stadsdeel met de omvang van Leidsche Rijn een levendig cultureel klimaat verdient. Het team zet zich daar met veel enthousiasme voor in.
Het festival biedt (beginnende) amateurkunstenaars en professionals van uiteenlopende disciplines een kans om met elkaar samen te werken, met als doel een professionele productie neer te zetten. De resultaten van deze bijzondere ontmoetingen zijn voor het eerst te zien op het festival.
Klassieke muziek uit alle stijlen en landen komt aan bod in een gevarieerd programma van Händel tot Castillo. Ook te zien is de Theater Challange: spelers krijgen een half uur de gelegenheid om een stuk in elkaar te spijkeren. Eva Beijneveld van de UCK Jeugdtheaterschool gaat de uitdaging met de deelnemers aan. Even repeteren in het dramalokaal en dan, hoppa het podium op. Cultuur19 beheert sinds januari het kunstencentrum in de CultuurCampus in Vleuterweide. "Dit is ons eerste grote wapenfeit op deze plaats'', zegt Hanno Tomassen, directeur van Cultuur19. Het centrum bestaat uit meerdere repetitielokalen en een theaterzaal. Hanno Tomassen: "Net als een Romeinse campus, is de CultuurCampus een grote open ruimte, die legio mogelijkheden biedt. De komende jaren nodigen we zoveel mogelijk makers uit om hier gezamenlijk werk te maken.''
Tomassen: "Of het nu gaat om theatermakers, muzikanten, dansers of beeldend kunstenaars. De CultuurCampus is toegankelijk voor talloze lokale verenigingen en organisaties. Het Utrechts Centrum voor de Kunsten, Harmonie Orkest Vleuten, Vocal Arts Academy, Amadeus Lyceum en Sesar Toneel: met zulke organisaties in huis kunnen de mooiste co-producties ontstaan."
Het programma duurt van 13.00 tot 19.00 uur. Info: www.cultuur19.nl.

???????

Reageer als eerste
Meer berichten