Logo brugutrecht.nl


Dineke Oudijk won afgelopen keer de trofee, omdat zij regelmatig met een groep vrijwilligers de buurt opruimt. Foto: Martijn Sierhuis
Dineke Oudijk won afgelopen keer de trofee, omdat zij regelmatig met een groep vrijwilligers de buurt opruimt. Foto: Martijn Sierhuis

Wie krijgt het Gouden Stokstaartje?

Leidsche Rijn - Het stokstaartje was onder andere afgelopen vrijdag aanwezig bij de derde opruimactie van dit jaar op het Berlijnplein in Leidsche Rijn Centrum. Na afloop zag het plein en de omgeving er opgeruimd uit. GEI (Gewenst Eigen Initiatief) is op zoek naar een inwoner die volgend jaar het Gouden Stokstaartje, de wisselbeker, in ontvangst mag nemen.

De oogst was afgelopen vrijdag aanzienlijk, er werden nogal wat verpakkingen gevonden. Tijdens het koffiemoment na de actie kregen de vertegenwoordigers van de beide organisaties elk een speciale opruimknijper overhandigd. Dit jaar bestaat Gewenst Eigen Initiatief vijf jaar en dat is reden voor feest. Ook is het gouden stokstaartje dit jaar te gast bij vele activiteiten. Daarom zijn er drie speciale knijpers gemaakt, met het bekende GEI logo en de boodschap 'voorkóm zwerfafval, of ruim het op, met een glimlach'.

De buren van Rood Noot en Cinemec organiseren met elkaar op 16 september de vierde opruimactie. "We kunnen nu eigenlijk wel van een nieuwe traditie spreken. Want na de zomervakantie is de volgende gezamenlijke actie gepland op zaterdag 16 september van 11.30 tot 12.30 uur'', aldus de organisatie.
Start- en eindpunt zijn dan weer op de stoep, op de hoek Berlijnplein net tegenover de entree van Cinemec.

Na afloop is het koffie drinken bij Rood Noot, de boerderij direct naast de parkeerplaats van de bioscoop. Voor meer informatie: mail naar info@g-e-i.nl.

Samenwerking

Kort voor de zomervakantie is overlegd met verschillende scholen in Leidsche Rijn Centrum en in Parkwijk, aldus GEI (Gewenst Eigen Initiatief). "We willen na de zomer verder bekijken hoe we nog meer kunnen samenwerken. Dat kan zijn door samen een opruimactie te organiseren. Of door medewerking aan de voorbereidingen of de organisatie van de NieuwjaarsTOOST Leidsche Rijn en Vleuten – de Meern."

De zesde editie van de 'NieuwjaarsTOOST LR/V-dM' zal in januari 2018 ook weer een mooie ontmoetingsmogelijkheid zijn. "Dit geldt zeker voor actieve bewoners van Leidsche Rijn en Vleuten – de Meern. En ook belangstellenden zijn dan welkom: iedereen die kennis wil maken met actieve buren. Of als je eens zelf wilt komen kijken wat er allemaal te doen is in onze wijken. Je hoeft niet meteen zelf aan de slag te gaan, meedenken of een tip geven is ook helemaal in orde. Bovendien kun je dan zelf meemaken wie de wisseltrofee 'het gouden stokstaartje' krijgt in 2018."

Wie denkt: dat stokstaartje gun ik wel een jaartje bij..., kan in actie komen. "Schrijf een bericht en geef daarbij aan waarom je denkt dat het stokstaartje zich juist bij deze persoon thuis zal voelen. Dat kan zijn in Vleuten – de Meern of in Leidsche Rijn.''

Wie krijgt wisselbeker?

Het gouden stokstaartje: de jaarlijkse wisseltrofee voor 'Initiatiefnemer voor de wijken Leidsche Rijn en Vleuten - de Meern'. Wie krijgt in 2018 het stokstaartje? Een stokstaartje is sociaal, waakzaam, grappig, actief, energiek, vriendelijk en een harde groepswerker. Dit stokstaartje logeert elk jaar ergens anders in Leidsche Rijn of Vleuten - de Meern. Waar logeert het stokstaartje in 2018? Bij iemand die is voorgesteld door jou, misschien? Doe ook een voorstel: Wie is volgens jou de initiatiefnemer in Leidsche Rijn en Vleuten - de Meern, die het stokstaartje in 2018 mag huisvesten?

Deze oproep is bedoeld voor iedereen die denkt: "Dat stokstaartje gun ik wel een jaartje bij ….". Schrijf een bericht en geef daarbij aan waarom je denkt dat het stokstaartje zich juist bij deze persoon thuis zal voelen. Dat kan zijn in Vleuten – de Meern of in Leidsche Rijn. Stuur je voorstel naar info@g-e-i.nl onder vermelding van 'Voorstel voor stokstaartje 2018'. De bekendmaking is tijdens de NieuwjaarsTOOST Leidsche Rijn en Vleuten - de Meern.

Reageer als eerste
Meer berichten