Logo brugutrecht.nl


Vincent Wartena uit Vleuten is gestart met het papacafé in Buurtspeeltuin De Albatros.
Vincent Wartena uit Vleuten is gestart met het papacafé in Buurtspeeltuin De Albatros.

Vincent Wartena houdt papacafé in Vleuten

Vleuten - Vincent Wartena (36) woont met zijn vriendin in Vleuten. Zes maanden geleden kreeg hij een dochter. Kort daarna startte hij het papacafé in Buurtspeeltuin De Albatros. Vincent: "Informatievoorziening rondom jonge kinderen is vaak op de vrouw gericht. De man hobbelt er vaak een beetje achteraan, maar ook wij krijgen veel op ons bordje."

De periode na de geboorte van zijn dochter vond Vincent behoorlijk hectisch: "Na twee dagen bevallingsverlof ging ik gelijk door. Ik was continu bezig en had nauwelijks tijd om na te denken over hoeveel mijn leven eigenlijk veranderd was. Stilstaan bij jezelf en bij de opvoeding van je kind is zo belangrijk. Ik zie dat veel te weinig gebeuren, ook bij mezelf."

Daarom, én omdat hij het leuk vindt om nieuwe mensen te leren kennen, startte Vincent, met ondersteuning van Sociaal Makelaars van Welzaam, het maandelijkse papacafé. Het café is meer dan een grote tafel, koffie, thee en vaders met hun kinderen. Vincent: "Vanaf het moment dat de eerste vader binnenkomt, is er gelijk aansluiting. Ik vond het de eerste keer ook best spannend, maar je hebt zoveel met elkaar gemeenschappelijk: je bent man, je hebt het druk, je woont in hetzelfde gebied en hebt kinderen. Er zijn altijd vragen waar een ander ook mee zit, zoals 'Hoe ga ik om met de hormonale wisselingen van mijn vrouw?'.''

Vincent: "Voor de duidelijkheid: Dit is een knipoog naar, maar écht wat anders dan mamacafés. Dit gaat over hoe je als man de tsunami beleeft waar je in terecht komt tijdens de eerste jaren." Wie vader is van een kind tussen de 0 en 4 jaar kan naar het papacafé op 11 augustus tussen 10.00 en 12.00 uur in Buurtspeeltuin De Albatros. Kosten: 1 euro. Info en aanmelden: mailpapacafe@gmail.com.

Reageer als eerste
Meer berichten