Logo brugutrecht.nl


Column: Leidsche Rijn

Het is zondagmiddag en druk in het Castellum. Behalve de dansshow van Get Motivated, waarin mijn jongste zoon zaterdag zijn hiphopkunsten al heeft vertoond, is er op het buitenpodium een optreden van 4Beat.

De jongens genieten van de kunsten van de DJ en de trommels en ik kijk toe. Op het veld zoeken steeds meer mensen een plaats in de zon. Een heerlijk zomergevoel! Wat fijn om te merken dat Leidsche Rijn voor veel mensen een stukje Utrecht aan het worden is

Na ruim een half uur vinden mijn zevenjarige en zijn vriendje het een beetje kinderachtig worden en besluiten op het andere veld te gaan voetballen. Voor mij een mooi moment om op het terras plaats te nemen in de zon. Wat een mooie plek is er met het Castellum toch gecreëerd in Leidsche Rijn. Terwijl de kinderen heen en weer rennen luister ik naar wat er om me heen gebeurt. Mijn buren op het terras raken in gesprek met een mevrouw die net een ijsje zat te eten en nu met haar rollator het terras probeert te verlaten. Ze vertelt dat ze vlakbij woont, in een hele mooie seniorenflat met veel gezellige mensen. Het blijkt een echte Utrechtse, geboren en getogen in wijk C, net als haar man.

Na een aantal jaar uit Utrecht weg te zijn geweest is ze weer terug en daar is ze blij om. Utrecht is toch haar stad en Leidsche Rijn voelt ook echt wel als Utrecht. Wat fijn om te merken dat Leidsche Rijn voor steeds meer mensen een stukje Utrecht aan het worden is. Ik heb nooit het gevoel gehad weg te zijn uit Utrecht, maar daar dachten veel mensen anders over. De vinex aan de andere kant van het kanaal wordt door de Dafne-Schippers-fietsbrug en Leidsche-Rijn-centrum-in-wording steeds meer een deel van Utrecht. Mijn kinderen roepen altijd dat ze in Utrecht-Leidsche Rijn wonen en dat blijft toch de beste benaming. Leidsche Rijn is gewoon een mooie wijk in Utrecht!

Colette van den Adel

Reageer als eerste

Lees ook

Meer berichten