Logo brugutrecht.nl


Martijn Steenhof is gestopt met voetballen, hij was topscoorder met ruim twintig goals. Zijn vertrek zal nog moeten worden opgevangen in Vleuten. Foto: Léon Bal
Martijn Steenhof is gestopt met voetballen, hij was topscoorder met ruim twintig goals. Zijn vertrek zal nog moeten worden opgevangen in Vleuten. Foto: Léon Bal

Veel derby's in seizoen 2017-2018

Regio - Vorige week zagen we de indeling van VV De Meern in de derde divisie van het landelijke voetbal al voorbij komen, afgelopen week maakte de KNVB de indeling van de overige klassen bekend in de A-categorie. In het seizoen 2017-2018 vinden veel derby's plaats.

Door Léon Bal

De KNVB zou meer gaan letten op het feit dat ploegen uit dezelfde streek vaker tegen elkaar zouden moeten spelen. Dat is aardig gelukt met deze nieuwe indelingen. Zowel VV De Meern, Desto, PVCV en ook UVV krijgen te maken met veel wedstrijden in de buurt. Maar de derby's zullen niet bij iedereen in de smaak vallen. Het publiek lijkt wel de grote winnaar.

Zaterdagvoetbal

In de tweede klasse B van het zaterdagvoetbal heeft VV De Meern zich afgelopen seizoen in de slotfase kunnen handhaven. Na alle nacompetities spelen FC Almere, FC De Bilt, CDW, CJVV, Geinoord Nieuwegein, IJFC, JSV Nieuwegein, Loosdrecht, VV De Meern, Odysseus'91, Roda'46, TOV, Victoria en VVZ'49.

Bij veel teams zijn er meerdere mutaties in de selecties. Opvallend is wel dat trainer Rob Zomer gaat terugkeren in De Meern. Hij zal als trainer van VVZ'49 tweemaal de degens kruisen met de Merenezen. Trainer Richard Beekink kan aan de slag. Er zijn meerdere favorieten in deze klasse. Maar VV De Meern behoort voorafgaande aan het seizoen nog niet tot het rijtje kanshebbers op een prijs. 

Desto is ook op zoek gegaan naar een nieuwe trainer. Trainer Kevin de Liefde is vertrokken naar SVM en Henri Berghoef komt. De trainer is in het bezit van het diploma TC2 en heeft bij Vreeswijk gezeten. Desto komt uit in de derde klasse D. Daarin speelt zij tegen Benschop, DOSC, FC Driebergen, Focus'07, HSSC'61; Jonathan, Kockengen, Lopik, VV Maarssen, OSM'75, SC Everstein, SVM en Voorwaarts. Ook trainer Kevin de Liefde zal het komende seizoen minimaal een keer op Sportpark De Vryheit te vinden zijn.

Zondagvoetbal

De verrassing van het afgelopen seizoen bij het zondagvoetbal was PVCV. De Vleutenaren promoveerden voor de eerste maal in haar bestaan naar de tweede klasse. Daarin zal PVCV spelen tegen Abcoude, DCG, Elinkwijk, Hooglanderveen, Kampong, NVC, PVC, SCH'44, SO Soest, SV Nieuw Utrecht, Vriendenschaar, VVIJ en FC Weesp.

De nieuwe trainer Ton Delfgou is ervaren en kennen sommige supporters wellicht nog van zijn dienstverband bij VV De Meern (za). Vooral de wedstrijd tegen SCH'44 zal vele volgers het meeste tot de verbeelding spreken. Die derby is na vele jaren weer hersteld. Maar ook het treffen met Elinkwijk en met VVIJ zal in de smaak gaan vallen. Daarmee hebben we ook twee kanshebbers op een prijs het komende seizoen genoemd. De verwachting is vooraf dat SCH'44 met de hogere begroting in het linker rijtje moet eindigen.

Na alle wisselingen bij PVCV is de verwachting dat handhaving door de Vleutenaren het hoogste doel zal zijn. UVV gaat aan de slag met de nieuwe trainer Renato Dijksterhuis. Komend seizoen speelt UVV in de vierde klasse H en ook daarin veel stadsderby's. UVV speelt tegen Aurora, Domstad Majella, DWSV, 't Goy, HDS, Odijk, Rivierwijkers, Schalkwijk, VEP, VSC, De Dreef en SV Zeist. Opvallende nieuwkomer is het Woerdense VEP. In deze klasse veel prijsvechters die voor een spannend seizoen kunnen gaan zorgen.

Reageer als eerste
Meer berichten