Logo brugutrecht.nl


Het jeugdtheaterfestival Herfststukjes vindt plaats in de herfstvakantie, bij onder meer Podium Hoge Woerd. Foto: PR/Marijke de Gruyter
Het jeugdtheaterfestival Herfststukjes vindt plaats in de herfstvakantie, bij onder meer Podium Hoge Woerd. Foto: PR/Marijke de Gruyter (Foto: Marijke de Gruyter)

Jeugdtheaterfestival vol avontuurlijke voorstellingen

Leidsche Rijn/Regio - Herfststukjes, het jeugdtheaterfestival in de provincie Utrecht, vindt plaats in de herfstvakantie van zaterdag 14 tot en met zondag 22 oktober. Dan presenteren zes theaters, waaronder Podium Hoge Woerd in Leidsche Rijn, een enorm aanbod aan avontuurlijk jeugdtheater voor iedereen van 2 tot 12 jaar.

Monsters, Griekse tragedies, een klein mannetje en heel veel schildpadden: het komt allemaal voorbij tijdens Herfststukjes, met dit jaar extra veel NTjong. Tijdens Herfststukjes 2017 staat het jeugdtheatergezelschap NTjong centraal. Meerdere voorstellingen van NTjong zijn te zien bij de deelnemende theaters. NTjong maakt toegankelijke en eigenzinnige theatervoorstellingen gebaseerd op klassieke verhalen en literair geroemde teksten uit de (niet-)westerse cultuur voor kinderen en jongeren.

Met het gebruik van beeldende, muzikale en fysieke theatervormen en door locatievoorstellingen, community-projecten en workshops het om jonge publiek actief te betrekken. "Kortom, door theater te maken dat dicht op de huid van jonge mensen zit." Twee highlights uit het Herfststukjes-programma: de voorstelling 'Don Quichot denkt na! op 16 oktober bij Podium Hoge Woerd en de voorstelling 'Ieorg Idur' op 17 oktober, ook bij Podium Hoge Woerd.

Daarnaast zijn er voorstellingen in onder meer Theater De Kom in Nieuwegein, Stadsschouwburg Utrecht en Theater Kikker in Utrecht. Het volledige programma van het jeugdtheaterfestival Herfststukjes is te vinden op de website www.jeugdtheaterindevakantie.nl/herfststukjes.

Reserveren van kaarten kan via het theater waar de voorstelling plaatsvindt. Via de website van de theaters zijn kaarten online te koop.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox