Logo brugutrecht.nl


Manon van den Heuvel uit Leidsche Rijn is genomineerd voor de Gouden Venus van Milo. Foto: PR
Manon van den Heuvel uit Leidsche Rijn is genomineerd voor de Gouden Venus van Milo. Foto: PR

Manon genomineerd voor Gouden Venus van Milo

Leidsche Rijn - Dit jaar organiseert het DELA goededoelenfonds voor de tweede keer de verkiezing van de Gouden Venus van Milo. Deze onderscheiding is bedoeld voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking. Manon van den Heuvel, woonachtig in Leidsche Rijn, is een van de 100 genomineerden waarop nog tot en met 15 september gestemd kan worden.

Manon van den Heuvel inspireert anderen, namelijk door alles uit het leven te halen wat erin zit. In haar werk als recruiter helpt Manon talent met een arbeidsbeperking aan betaald werk. Ze heeft al veel mensen aan een baan kunnen helpen. Manon heeft 20 jaar geleden bij een auto-ongeluk letsel opgelopen aan het gedeelte van de hersenen dat haar motoriek aanstuurt en is afhankelijk van een rolstoel.

Zij vindt dat Nederland fysiek en digitaal toegankelijker moet zijn voor mensen met een beperking en zet zich daar al 20 jaar met veel passie voor in. Hieraan draagt Manon bij met haar blog www.manonvandenheuvel.com en een YouTube-kanaal waarop ze blogs en video's plaatst over alles wat ze meemaakt.

Ze hoopt dat zij een van de kanshebbers is voor de onderscheiding. Zij wil het geldbedrag dat daarbij hoort gebruiken voor een nieuwe website waarop zij haar blogs plaatst, een aantal leuke activiteiten ondernemen om daar een gave video van te maken voor haar YouTube-kanaal en een donatie aan een stichting die zich inzet voor mensen met hersenletsel. Op de Facebookpagina van het DELA goededoelenfonds is meer en actuele informatie over deze actie en de genomineerden te vinden.

Naast De Gouden Venus van Milo ontvangt de winnaar van het DELA goededoelenfonds 10.000 euro, te besteden aan een goed doel waar hij/zij persoonlijk bij betrokken is. Nummer twee en drie op de lijst ontvangen de zilveren en bronzen Venus van Milo met daaraan een bedrag gekoppeld van respectievelijk 5.000 euro en 2.500 euro. Op 30 september zal Edzo Doeve, algemeen directeur van coöperatie DELA, in Eindhoven de winnaar en de top 10 bekendmaken.
Met het thema 'Onbeperkt!' nodigt het DELA goededoelenfonds mensen met een beperking uit om, als vrijwilliger, iets goeds te doen voor een ander. Het is de bedoeling dat mensen met een beperking het project uitvoeren.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox