Logo brugutrecht.nl


Streekderby blijkt mokerslag

Afgelopen zaterdag speelde de selectie van Fiducia uit Vleuten/De Meern de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe korfbalseizoen 2017-2018. Vorig jaar werden er een kampioenswedstrijd en daarop een promotiewedstrijd verloren waardoor de ploeg ook dit seizoen uitkomt in de 2e klasse.

Met een nieuwe hoofdtrainer, een sterk verbeterde selectie begon de formatie na 4 weken voorbereiding, 4 gewonnen oefenwedstrijden en een trainingskamp op Texel aan de eerste streekderby van dit korfbalseizoen. Fortissimo uit IJsselstein kwam op bezoek en heeft in nog geen 70 minuten tijd een staaltje korfbal-les gekregen.

Na 14 seconden zette Judy Delfgou (goed voor 7 goals) Fiducia al op een snelle voorsprong die de maat zette voor de eerste helft. Binnen 10 minuten, 8-1 en na het laatste kwart van de eerste helft ging Fiducia de kleedkamer in met 14-6 op het scorebord.

In de rust ontving een speler van Fortissimo zijn tweede gele kaart voor commentaar op de leiding en kon hierdoor in achterblijven in de nieuwe accommodatie van Fiducia.

Direct na het fluitsignaal kwam de 'Fiduciatrein' weer opgang en bleven de goals vallen.

Aanvallen werden goed gecombineerd en uitgespeeld wat leiden tot een dynamisch spel met veel goals door alle spelers (een spelpatroon dat nieuw is in Vleuten/De Meern). Ook verdedigend bleef de druk goed op de IJsselsteinse korfballers, waardoor Fortissimo moeilijk tot scoren kwam. Met een einduitslag van 27-12.

Voor Fortissimo verliep de eerste competitieronde minder mooi af. Naast de 27 doelpunten die Fidcucia tegen Fortissimo maakte, de 4 gele kaarten tijdens de wedstrijd en het gelijkspel dat Fortissimo 2 in Maartensdijk opliep zorgde ervoor dat de flitsende start van de IJsselsteiners een week uitgesteld moet worden.

Het tweede team van Fiducia speelde thuis tegen de kampioenskandidaat in de poule, Velocitas uit Leiderdorp. Trainer Marleen Vos:”het nieuwe wisselbeleid van het Korfbalverbond, zorgt ervoor dat we op de juiste momenten kunnen ingrijpen. Dat hebben we vandaag gedaan en hiermee de eerste twee punten van het seizoen binnengehaald.” Fiducia 2 won de eerste wedstijd met 23-21.

Ook Fiducia 2 is op diverse plekken sterk gewijzigd, Annick de Maa, jeugdtalent van Fiducia, speelde haar eerste officiële minuten in de seniorenselectie en zorgde ervoor dat haar handtekening is achtergebleven bij de Leiderdorpers.

 
Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox