Logo brugutrecht.nl


Column: Rennen

Al jaren probeer ik het hardlopen intensief op te pakken en regelmatig begin ik fanatiek, wat meestal na een paar weken weer verdwijnt, omdat het regent bijvoorbeeld of gewoon omdat ik eigenlijk toch liever iets anders ga doen.

Vijftien jaar geleden kocht ik loopschoenen en die had ik een paar maanden geleden nog steeds. In mijn ogen liepen ze prima, ik had nergens last van en waarom zou ik geld uitgeven als dat niet nodig was…

Een bezoekje aan de Rob Druppers Running Academy overtuigde mij dat het niet zo werkte. Op mijn nieuwe schoenen en met de trainingsadviezen van FysioVandaag kon ik ineens veel harder en verder lopen. Het lukt me eindelijk om het langer vol te houden. Heerlijk om na een lange werkdag even buiten te zijn en te bewegen en fijn om te merken dat het echt steeds makkelijker gaat.

Afgelopen zondag liep ik ineens op zondagochtend al vroeg mijn rondje op het lint. Omdat oudste zoon al vroeg naar een feestje gebracht moet worden, ben ik voor de zondag bijzonder vroeg op. Ik kijk mijn ogen uit…. Het was nooit eerder zo druk tijdens het hardlopen.

Heel Leidsche Rijn staat op zondag blijkbaar op tijd op om te gaan rennen, fietsen of skaten. In de avonduren kom ik natuurlijk ook wel andere sporters tegen, maar over het algemeen overheerst de ruimte om me heen. Nu werd het lint intensief bevolkt, terwijl het amper elf uur was.

Ik ben nu eenmaal geen ochtendmens, voor mij hoort uitslapen bij het weekend en sinds de zaterdagochtend in het teken van het voetballen van de jongste staat is de zondag dus in principe uitslaapochtend.

Toch was het stiekem best lekker om deel uit te maken van deze zonnige en aangenaam warme septemberzondagochtend. Ik denk alleen toch dat, als het in de herfst en winter koud en nat is, ik me op zondagochtend nog een keer omdraai en het hardlopen lekker uitstel naar de middag of avond. Op zondagochtend is het lint tenslotte druk genoeg!

Colette van den Adel

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox