Logo brugutrecht.nl


De voorstelling Castellumverhalen gaat donderdag 14 september in première. Foto: PR/Estrella Reyes Pinto
De voorstelling Castellumverhalen gaat donderdag 14 september in première. Foto: PR/Estrella Reyes Pinto

Met Castellumverhalen op ontdekking

Leidsche Rijn - Altijd al eens op ontdekkingstocht willen gaan door de geschiedenis? Dan is daar de komende dagen de kans voor wanneer 'Castellumverhalen' van start gaat. Een voorstelling waarbij je kris kras door Castellum Hoge Woerd wordt meegenomen. Donderdag 14 september gaat de voorstelling in première.

Door Roberto Cancian

"Een unieke theatervoorstelling waarbij bezoekers worden meegenomen op een ontdekkingstocht, die door het hele gebouw voert. De geschiedenis krijgt zo een bijzonder karakter", geeft Estrella Reyes Pinto namens Podium Hoge Woerd aan. "De bezoekers ervaren een theatrale ontdekkingstocht door de geschiedenis van Castellum Hoge Woerd aan de hand van een mooie, complete Utrechtse theaterproductie waarbij theater, dans en muziek door bekende lokale theatermakers, schrijvers en acteurs centraal staat."

In 'Castellumverhalen' neemt een bont gezelschap toonaangevende Utrechtse theatermakers je mee op pad langs en door vijf bijzondere plekken. Het badhuis, de Romeinse weg, de wachttoren, de omwalling en het binnenterrein komen op een speciale manier tot leven. "In alle uithoeken van het gebouw, maar ook zeker daarbuiten, gaan verhalen en geheimen schuil achter deze unieke locaties." Een mooie, compleet Utrechtse theaterproductie met zowel theater, dans en muziek door bekende lokale theatermakers, schrijvers en acteurs, die je hun eigen frisse kijk geven op deze van oorsprong Romeinse locaties.

Projectleider Marjan van Huystee is er maar wat trots op. "Het is echt uniek voor hier, voor deze wijk. Alle geschiedenis van dit gebied, zit er in verwerkt. Leuk om zo het nieuwe seizoen te beginnen, het is ook zeker de moeite waard voor mensen buiten Leidsche Rijn. Vaak wordt er naar gekeken als een Vinex-wijk maar door deze voorstelling laten we ook iets anders zien, het zal vele mensen verrassen", geeft Van Huystee aan.

De theatermakers geven een eigen draai aan het programma, het artistieke concept is echter duidelijk. "Het is een grote belevenis waarbij mensen ook buiten scenes te zien krijgen." Het weer mag daar geen belemmering bij zijn. "Daar moeten mensen zich zeker niet door laten weerhouden, veel plekken zijn afgedekt met zeilen en ook zijn er paraplu's beschikbaar. Bewoners ontmoeten door de verschillende theatervormen ook elkaar en kunnen met elkaar in gesprek raken. Het badhuis is zeg maar het internetcafé vanuit de Romeinse tijd." Iemand maakt de opmerking dat het gebied de A2 van de Romeinse tijd is. "Alle geschiedenis van dit gebied wordt in het stuk verwerkt maar komt hier ook bij elkaar. Dat maakt het voor iedereen ook herkenbaar en zeker de moeite waard."

Voor meer informatie: www.podiumhogewoerd.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox