Logo brugutrecht.nl


Doe mee met de vrijwilligersochtend op 28 oktober. Foto: PR/Vrienden van het Máximapark
Doe mee met de vrijwilligersochtend op 28 oktober. Foto: PR/Vrienden van het Máximapark

Help mee met vrijwilligers in het Máximapark

Leidsche Rijn - Vrijwilligers zetten zich zaterdag 28 oktober in voor het Máximapark in Leidsche Rijn. Het voorterrein van 'de werkschuur' aan de Alendorperweg 10A, waar de vrijwilligers hun thuishonk hebben, is die ochtend de verzamelplek.

Gedurende de ontvangst met koffie zal uitgebreid worden uitgelegd hoe ze te werk zullen gaan. Op deze vrijwilligersochtend worden de bloembakken en de borders van het thuishonk winterklaar gemaakt en zal de strijd tegen de oprukkende braamstruiken in het Máximapark worden hervat. De vele vogels die zich tegoed hebben gedaan aan de bramen zijn er verantwoordelijk voor dat de bramen zich te snel verspreiden over het park. De jonge bramen moeten worden gerooid om te voorkomen dat ze de overhand krijgen en de overige begroeiing in de verdrukking raakt.

De ochtend begint rond 9.00 uur en wordt rond 12.00 uur afgesloten met een lunch in de werkschuur. Tussendoor wordt er voorzien in koffie, thee, fris én koek. "Inmiddels is de groep vaste vrijwilligers gestaag gegroeid tot circa twintig personen, maar ook hier geldt: 'vele handen maken licht werk!'. Voor deelname aan deze gezellige ochtend hoef je niets meer mee te brengen dan een opgeruimd humeur. 'Groene vingers' zijn niet nodig, gereedschap en handschoenen zijn aanwezig. Laat het wel even weten als je komt, zodat daar met de lunch rekening mee kan worden gehouden.'' Mail hiervoor naar: petermocking@casema.nl.

Meer berichten
Shopbox