Logo brugutrecht.nl


Enthousiaste bewoners verooraken groene golf in Vleuten

In de Energiewijk De Tol in Vleuten is zaterdag 28 oktober door een grote groep bewoners uitvoering gegeven aan het Wijkgroenplan Vleuten – De Meern.

Wat ooit van start ging met een Gemeentelijke Informatieavond in 2014 heeft geleid tot een groene golf in de straten de Grauwert tot en met de Swaan. Na inventarisatie van de wensen van bewoners zijn ruim dertig plantvakken aangepakt. Na voorbereidende werkzaamheden door de aannemer hebben de betrokken bewoners een grote hoeveelheid plantjes geplant in de perken voor hun woonhuis. In diverse straten werd er geplant en natuurlijk werd er ook voor de inwendige mens gezorgd, want spontaan verschenen er enkele koffiecorners in de wijk.

Dit jaar is er goedkeuring gegeven door de Gemeente Utrecht voor uitvoering van het Wijkgroenplan. De begeleiding van het plan is gedaan door Hans Booij van Ruimte voor Advies. De bewoners die meewerken zijn heel blij met het Wijkgroenplan als bewoners. "Wij konden zelf kiezen welke plantjes we in onze perken wilden hebben. Daarnaast krijgen we de perken als bewoners zelf in beheer. Zo creëren we samen een mooie, groene en leefbare wijk.''

Het Wijkgroenplan draagt bij aan samenwerking en menselijk contact met de buren.; “Je komt elkaar op een andere manier tegen. En vanaf volgend jaar kijken we uit op zelfgekozen en zelf geplante mooie bloeiende planten!’’. Rineke Sloetjes, bewoonster in De Tol zegt: "Ík ben heel enthousiast over de positieve energie die dit in de Energiewijk de Tol teweegbrengt. En wij zijn ook heel blij met de deskundige en prettige begeleiding van Hans Booij en zijn team”.

Meer berichten
Shopbox