Logo brugutrecht.nl

Crowdfunding project gestart voor Slagerij Peter Dirkse

‘Vleutense Slagerij wil huidige groei doorzetten’

Slagerij Peter Dirkse is een crowdfunding campagne gestart via Funding Circle om de huidige groei van de onderneming door te kunnen zetten. Crowdfunding is een alternatieve manier van financieren waarbij de ondernemer minder afhankelijk is van traditionele financiering. Particulieren en andere investeerders kunnen een (klein) bedrag investeren in het bedrijf en ontvangen hierover rente als vergoeding. Deze kleine bedragen vormen samen de totaal gevraagde geldsom om het project volledig te financieren.

Wellicht heeft u weleens vlees of vleeswaren gekocht bij Slagerij Peter Dirkse, het bedrijf is namelijk gevestigd in Vleuten. Het betreft een bedrijf, dat al 80 jaar door dezelfde familie geleid wordt. Deze ambachtelijke slagerij verkoopt naast vleesproducten ook heerlijke verse maaltijden zoals erwtensoep en stampotten. De ondernemer geeft aan dat het bedrijf zich in een groeifase bevindt, mede hierdoor is het bedrijf op zoek naar meer financiële ruimte voor de dagelijkse bedrijfsvoering.

Het mooie aan crowdfunding is dat dit vooral uitkomst biedt voor kleine en lokale bedrijven omdat deze vaak lastig toegang hebben tot financiering. Het is een goed alternatief voor een traditionele lening, en geeft particulieren de kans om met een klein bedrag bedrijven te ondersteunen die in hun regio actief zijn. "Het is een geweldige gedachte dat je door middel van een investering vanaf € 100, het lokale bedrijfsleven kan ondersteunen en daar ook nog een aantrekkelijk rendement op kan maken'', aldus de slagerij in Vleuten.

Over Funding Circle

Funding Circle (www.fundingcircle.nl) is dé online marktplaats voor bedrijfskredieten. MKB’ers kunnen een lening aanvragen vanaf € 5.000 tot € 250.000. Particuliere en zakelijke investeerders kunnen vanaf € 100 investeren. Funding Circle is gevestigd in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, en Duitsland. Wereldwijd hebben meer dan 69.000 investeerders al ruim € 3,3 miljard in ruim 32.000 bedrijven geïnvesteerd via het online platform. Funding Circle Nederland is opgericht in februari 2015. In Nederland hebben al ruim 760 bedrijven succesvol een krediet aangevraagd via het crowdfunding platform. In totaal is er voor 37 miljoen euro aan Nederlandse MKB’ers uitgeleend. Een gemiddelde MKB-lening bij Funding Circle bedraagt op dit moment circa € 83.000. Met elk bedrijf dat de online marktplaats financiert, worden gemiddeld drie banen gecreëerd.

Meer berichten
Shopbox