Logo brugutrecht.nl


Column: Griezelen

Gewapend met plastic tassen om met snoep te vullen en verkleed als zombie, vampier of andere griezel gaan we zaterdagavond de straat op.

Het is Halloween en in onze wijk wordt het feest elk jaar groter. Een paar jaar geleden begon 'Halloween Zandooghof' klein. De kinderen konden langs de deuren om te griezelen en snoep te halen. Wat een succes werd dat!

Inmiddels komen kinderen uit omliggende buurten ook meedoen, worden overal spookhuizen gevormd en is de laatste zaterdag van oktober een vaste factor in de agenda.
Jaren geleden hebben we weleens Sint Maarten gevierd: liedjes zingen om snoep te krijgen. Dat vonden mijn jongens niet echt spannend en het leefde in de buurt hier helemaal niet. Nu ben ik er zelf ook niet mee opgegroeid dus eigenlijk was ik blij dat voorbij was.
Hoe anders is dat nu met Halloween.. al in september staan ze bij de Action en Xenos voor de rekken griezeloutfits en worden er plannen gemaakt.

Het was heel handig dat de Kinderboekenweek dit jaar het Halloweenthema deelde en we dus vast konden oefenen met de aankleding.

Oudste zoon knutselt zijn kostuum liever zelf in elkaar en ging lekker met rode verf en een oude deken aan de slag. De andere twee waren prachtig geschminkt door een vriendin, die dat gelukkig veel beter kan dan ik. Blij dat ik geen ambities in die richting heb, anders komen dat soort opmerkingen toch anders aan….
Wat een drukte op straat, wat een geweldige organisatie en wat een versieringen. Iedereen heeft er werk van gemaakt, dus we lopen de hele ronde. Zonde om iets te missen en gelukkig is het, tegen de voorspellingen in, droog. Toch wel fijn als je een wandeling van bijna twee kilometer maakt.
De snoeptrommel is weer voor een jaar gevuld, de schmink bijna van de gezichten (de laatste resten zullen wel slijten) en de outfits weer opgeborgen.

We gaan nu op naar Sinterklaas maar kijken alweer uit naar de laatste zaterdag van oktober volgend jaar!


Colette van den Adel

Meer berichten
Shopbox