Logo brugutrecht.nl


Ook in Vleuten-De Meern en Haarzuilens kunnen vrijwilligers aan de slag in de natuur tijdens de Natuurwerkdag op zaterdag 4 november. Foto: PR/Frits van de Gronde
Ook in Vleuten-De Meern en Haarzuilens kunnen vrijwilligers aan de slag in de natuur tijdens de Natuurwerkdag op zaterdag 4 november. Foto: PR/Frits van de Gronde (Foto: Frits van de Gronde)

Vrijwilligers aan de slag in de natuur

Vleuten-De Meern/Haarzuilens - Samen buiten aan de slag, dat kan op zaterdag 4 november op de Natuurwerkdag. LandschappenNL houdt de Natuurwerkdag voor de 17e keer op bijna 500 locaties door heel Nederland. Ook in Vleuten-De Meern en Haarzuilens kunnen vrijwilligers aan de slag in de natuur.

Het is gezond, leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersactie in het groen; zagen, snoeien en meer. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen. In de provincie Utrecht coördineert Landschap Erfgoed Utrecht meer dan 30 locaties waar mensen mee kunnen doen. Ook in Vleuten-De Meern is een locatie waar mee gewerkt kan worden.

Landschapsbeheer Vleuten-De Meern doet een oproep aan alle mensen die de provincie Utrecht weer een stukje mooier willen maken. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op www.natuurwerkdag.nl. Het is ook mogelijk om aan de Thematerweg 16c in Haarzuilens van 10.00 tot 16.00 uur wilgen te knotten met Landschapsbeheer Vleuten-De Meern. Kinderen helpen mee bij de werkzaamheden, zagen en slepen takken naar het vuur, waar ze broodjes en marshmallows op kunnen bakken. Het is aan te raden om stevige kleding aan te trekken en schoenen of laarzen te dragen met profiel. Hou er rekening mee dat er beperkte parkeergelegenheid beschikbaar is. De familie Oostrom zorgt voor koffie, thee, heerlijke soep en lekkers voor de kinderen.

Steede Hoge Woerd is dé stadsboerderij in omgeving Leidsche Rijn, Vleuten en de Meern. Zij organiseren uiteenlopende natuuractiviteiten voor jong en oud. "Samen met het theater, het museum en restaurant zijn we het Castellum Hoge Woerd. Kom je bouwen aan een modderkeuken op onze natuurspeelplek? En wil je schuttingen maken van hout waar planten in kunnen groeien? En wil je deze schutting ook groen maken. Laat je onze tuinen in het voorjaar weelderig tieren met bloemen? Kom dan naar onze boerderij en werk mee.'' Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Samen aan het werk voor leefruimte voor de boomkikker, de ringslang, een nestelplek voor vogels of de karakteristieke knotbomenrij. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden.

Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap. Wie mee wil doen kan kijken op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie over locaties en de activiteiten.

Meer berichten
Shopbox