Logo brugutrecht.nl


De CultuurCampus staat in het teken van de blazers. (Foto: PR/Cultuur19)
De CultuurCampus staat in het teken van de blazers. (Foto: PR/Cultuur19)

Bijzonder weekend vol blaasmuziek

VLEUTEN - Cultuur19 en Harmonieorkest Vleuten organiseren op 18 en 19 november een bijzonder weekend vol blaasmuziek in de CultuurCampus. Op zaterdag doen zes jeugdblaasorkesten mee aan het jeugdfestival Utrecht Blaast met optredens en workshops. De zondag staat volledig in het teken van saxofoonkwartetten.

Tijdens het jeugdblaasorkestfestival krijgt elk orkest 30 minuten podiumtijd om zo te laten horen wat zij in huis hebben. Maar ook om het te laten zien. Want bij het festivalstuk dat iedereen speelt, is ook de opdracht om er op een creatieve manier iets extra's aan toe te voegen. Dit maakt deel uit van de beoordeling door de jury. Daarnaast doen alle muzikanten mee aan twee workshops: Schilderen op Bach, Improviseren kun je leren, Rhythm & dance en Je eigen muziekstuk maken. Wie neemt de felbegeerde Utrecht Blaast bokaal mee naar huis?

Zondag 19 november staat tussen 10.00 uur en 16.30 uur in het teken van het saxofoonkwartet. Saxofoonkwartet Hova Zembla (onderdeel van Harmonie Orkest Vleuten) organiseert in Theater CultuurCampus een saxofoon kwartettendag voor vier kwartetten. De saxofoon kwartettendag staat onder leiding van het beroemde Berlage saxofoonkwartet.

Het programma staat op www.cultuur19.nl en www.harmonieorkestvleuten.nl.

Meer berichten
Shopbox