Logo brugutrecht.nl


Alexandra heeft iets met dieren. (foto: Hans Peter van Rietschoten)
Alexandra heeft iets met dieren. (foto: Hans Peter van Rietschoten)

Alexandra heeft iets met dieren

LEIDSCHE RIJN - Niet enkel haar pony's, schapen en kippen mogen zich in haar belangstelling verheugen. Alexandra van der Vis–Kruijswijk is uitermate maatschappelijk betrokken.

Op boerderij Rood Noot is het bij tijden een gezellige drukte wanneer kinderen haar komen helpen bij het verzorgen van de dieren. Terwijl de koffie wordt opgeschonken vertelt Alexandra over de omzwervingen die ze maakte voor ze in 2005 haar intrek nam in de monumentale boerderij Rood Noot. Omsloten door oprukkend Leidsche Rijn ligt het pand, waarvan de gemeente eigenaar is, als een oase van rust in de diepte. Kippen scharrelen er wat in de rondte en fazanten hebben er hun heil gezocht nu ze verdreven worden uit gebieden waar straks huizen zullen staan. "Natuurlijk wil ik de vooruitgang geen halt toeroepen, maar er zou meer rekening kunnen worden gehouden in alle plannen met het oorspronkelijke landschap", laat ze weten. "Voor de toekomst voorziet de gemeente gelukkig in extra groenvoorziening voor de dieren rondom de boerderij."

Alexandra is een doortastende vrouw die zich niet snel uit het veld laat slaan. Meermaals wist ze het tij te keren wanneer ze dreigde ten onder te gaan en haar toekomst onzeker was. Haar kantoorbaan, die ze noodgedwongen op moest geven, leidde er mede toe dat ze zich eerder dit jaar in een heel nieuw avontuur heeft gestort. "Wij ontzorgen u" staat er te lezen op het visitekaartje dat ze me toesteekt. Alexandra is een van de partners van het re-MEMBERS team dat organisaties werk uit handen neemt voor wat betreft het innen van openstaande vorderingen. Als schakel tussen ontvanger en betaler zorgt dit team ervoor dat partijen in goede harmonie kunnen blijven samenwerken. "We helpen oplossingen te vinden en nemen organisaties werk uit handen. Als onafhankelijke derde gaan wij een traject met de debiteuren aan."
Alexandra is geen stilzitter. Eerder al raakte ze betrokken bij In Between Café. Ook organiseerde ze diverse paarden evenementen, want de liefde voor paarden is haar met de paplepel ingegoten.

Meer berichten
Shopbox