Logo brugutrecht.nl


In het zaterdagvoetbal werden veel kansen gemist.
In het zaterdagvoetbal werden veel kansen gemist. (Foto: Leon Bal)

Desto mist kansen en laat twee punten liggen in Den Dolder

Door Leon Bal

REGIO – Dat niet iedere 0-0-wedstrijd een saaie pot is hebben Vv De Meern en Loosdrecht wel bewezen. Vele kansen werden gemist. Er had een winnaar moeten komen. Dat was ook een feit in de wedstrijd tussen DOSC en Desto. De ploeg van trainer Henri Berghoef heeft veel kansen onbenut gelaten: 1-1.

De Meern–Loosdrecht 0-0: In de eerste tien minuten waren beide ploegen elkaar aan het aftasten. Daarna nam Loosdrecht het initiatief en daardoor werden de bezoekers ook beter. In het laatste deel van de eerste helft had VV de Meern meer het overwicht. Beide ploegen hadden toen al mooie kansen gekregen om de score te openen. Onder het toeziend oog van Lorenzo Lassooij, die deze week een pacemaker kreeg, gaf de tweede helft een zelfde spelbeeld te zien. De bal moest van de doellijn worden gehaald, maar ook nu bleven de vele kansen onbenut. In het laatste halve uur bleek Loosdrecht weer de betere ploeg en kreeg toen ook de kansen om de wedstrijd te winnen. Martijn Smorenburg pakte deze zaterdagmiddag alles wat bij hem in de buurt kwam. "Het was dan weliswaar 0-0, maar het was zeker geen saaie pot. Beide ploegen hebben op de winst gespeeld en allebei schieten we helemaal niets op met deze uitslag. We hebben een jong team en dan hoort de grilligheid er zeker bij. We missen inderdaad het vermogen op dit moment om zo'n wedstrijd zakelijk af te ronden", aldus trainer Richard Beekink. Komende zaterdag speelt VV De Meern uit koploper FC Almere. "Misschien ligt zo'n voetballende ploeg ons nog beter."

DOSC–Desto 1-1: "Je moet deze wedstrijd echt zelf hebben gezien om te geloven wat het verhaal achter deze wedstrijd is", opent Berghoef. Desto heeft wederom kans gezien om veel mogelijkheden om zeep te helpen. "We hebben DOSC eigenlijk helemaal van de mat gespeeld. We hebben kansen gekregen en deze niet afgemaakt", aldus de oefenmeester. Tom de Vries, Djaley Kers, Tom Klein Obbink misten de kansen zowel in de eerste als in de tweede helft. Desto kreeg zoveel kansen omdat DOSC eigenlijk niet wilde voetballen. Na een half uur spelen werd het 0-1 door Djaley Kers. Na tien minuten in de tweede helft werd het weer gelijk. "We hebben hier echt de punten laten liggen. We hebben veel kansen gemist, maar in de laatste minuut miste Kers ook nog een strafschop."

Zaterdag speelt Desto thuis tegen SVM.

Meer berichten
Shopbox