De hoofdprijs van de Grote Clubactie bedraagt 100.000 euro. Mensen die een lot hebben gekocht kunnen deze checken via een Lotchecker.
De hoofdprijs van de Grote Clubactie bedraagt 100.000 euro. Mensen die een lot hebben gekocht kunnen deze checken via een Lotchecker. (Foto: Davita Dijkstra)

58.198 euro voor de Grote Clubactie in Utrecht

Lotenverkopers van de Grote Clubactie zijn ook dit jaar weer fanatiek aan de slag gegaan voor hun sport-, cultuur- of hobbyvereniging. De opbrengst in Utrecht is in totaal 58.198 euro. Gezamenlijk is er 8,9 miljoen euro opgehaald met 5.500 deelnemende verenigingen. Zo'n 225.000 leden gingen de straat op om loten te verkopen voor hun club. Gezamenlijk verkochten zij bijna 3 miljoen loten.

UTRECHT - In de afgelopen drie jaar is de opbrengst uit de Grote Clubactie per club gestegen met gemiddeld 22 procent. Hieruit blijkt dat de Grote Clubactie voor verenigingen relevanter is dan ooit.

Deelnemende verenigingen

Tafeltennisvereniging Maarssen met een opbrengst van 480,00 euro; U.G.T.V. DOO K&V met een opbrengst van 4.612,80 euro; AV U-TRACK met een opbrengst van 1.262,40 euro; Hoogravense Korfbal Club met een opbrengst van 864,00 euro; VVJ met een opbrengst van 919,20 euro; SV P.V.D.V. met een opbrengst van 393,60 euro; Utrechts Operakoor met een opbrengst van 240,00 euro; Omni Vereniging Zwaluwen Utrecht 1911 met een opbrengst van 8.292,00 euro; Zwemlust-den Hommel met een opbrengst van 751,20 euro; GV Attila met een opbrengst van 1.989,60 euro; Synergo met een opbrengst van 4.185,60 euro; Omni Scheidsrechters Vereniging Utrecht met een opbrengst van 360,00 euro. Voor veel verenigingen is de Grote Clubactie een onmisbare bron van inkomsten. Clubs kunnen met de opbrengst bijvoorbeeld materialen vervangen, het clubhuis onderhouden en activiteiten organiseren. Veel verenigingen in Nederland zijn afhankelijk van sponsoring en andere initiatieven voor extra financiële middelen. Er is geld nodig om te kunnen groeien en goede faciliteiten aan leden te kunnen bieden. 80 procent van de opbrengst van de Grote Clubactie loten gaat direct naar de verenigingen. De resterende 20 procent is voor de loterij. Samenwerking en betrokkenheid Directeur Frank Molkenboer van de Grote Clubactie: "We zijn trots op de vele vrijwilligers en leden die zich jaar in jaar uit inzetten om extra geld in te zamelen voor hun vereniging. De betrokkenheid tussen de club en haar leden is enorm groot mede dankzij de Grote Clubactie. Samenwerking is hierbij het sleutelwoord. We zijn erg trots op deze opbrengst! De inkomsten van vrijwel alle goede doelen staan onder druk. Het is daarom fantastisch dat het verenigingen lukt om dit resultaat te behalen. Dit is vooral te danken aan tienduizenden enthousiaste (jonge) vrijwilligers met hart voor hun club." Van de deelnemende vereniging is ruim 75% sportvereniging. De overige verenigingen zijn hobby- en cultuurverenigingen.

Meer berichten