Logo brugutrecht.nl


Column Colette van den Adel - Rijnvliet

Ineens is het allemaal echt! We gaan verhuizen…. Nou ja, het duurt nog even, de bouw is nog niet eens gestart, maar het gaat gebeuren. Waar we zeventien jaar geleden met zijn tweeën kozen voor een nieuw huis deden we dat nu met zijn vijven. Gelukkig zijn we het er allemaal over eens en hebben we zin in een nieuw project, opnieuw pionieren in het nog te bouwen Rijnvliet.

We zetten onze handtekening met het romantische beeld van met de kinderen in het weekend naar de bouwplaats fietsen, elke stap van de bouw meemaken en voelen. Dat deden we zeventien jaar geleden samen, nu mogen de kinderen het ook mee beleven… hoe bijzonder moet het ook voor hen zijn om dat hele proces te kunnen volgen en je eigen huis te zien ontstaan.

Natuurlijk twijfel je altijd of dit het juiste moment is, er zijn altijd redenen om te blijven waar je bent… maar in dit geval nog veel meer redenen om het wel te doen! De oudste gaat tegen die tijd toch naar de middelbare school, dus een mooi moment om alles maar meteen te veranderen. Zelfs middelste zoon, die helemaal niet van verandering houdt, is snel om: zolang hij maar niet van school hoeft te wisselen… Dat hoeft niet, want Rijnvliet is gewoon Leidsche Rijn, dus verder blijft alles hetzelfde. We nemen zelfs vriendjes mee naar onze nieuwe plek en de gedachte aan zwemwater aan het einde van de straat, veel groen en de sportclubs op loopafstand maakt het nog makkelijker.

Totdat er sneeuw valt en de kerstboom in huis gehaald wordt. Ineens voelen we toch een beetje weemoed… de laatste keer sneeuw in dit huis, de laatste kerstboom? We moeten afscheid nemen van zestien jaar herinneringen, wat vooral zit in de groei van ons gezin met drie baby's, die inmiddels uitgroeien tot grote mannen. Die grote mannen hebben inmiddels echter wel wat meer ruimte nodig en die herinneringen nemen we lekker mee. Het is goed zo, we gaan het huis verkoopklaar maken!

Colette van den Adel

Meer berichten
Shopbox