Column van de Moestuinmuts: Goede voornemens?

Ik had het me nog zo voorgenomen; ik maak geen goede voornemens voor 2018. Ze zijn namelijk ieder jaar hetzelfde - meer sporten en minder snoepen - en het is me nog nooit gelukt om het langer dan een week vol te houden. Wat dan weer als een teleurstellende start van een nieuw jaar aanvoelt. Maar u raad het vast al... Een hoofd doet wat het niet laten kan. En dus begon op dag één van het nieuwe jaar, nog brak van de korte nacht en te grote hoeveelheid oliebollen, mijn eigenwijze brein opnieuw de balans op te maken. Heeft u dat nu ook, of doet alleen die van mij dat? In een paar tellen had ik weer een streng rijtje van wat er in 2018 beter moet. Meer bewegen, vaker klaarstaan voor een ander, en op z'n minst vijf kilo afvallen…. Hoe bedoel je een gelukkig nieuwjaar? En daarom heb ik besloten het dit jaar anders te doen. Weg met die goede voornemens!

Slecht voornemens, daar ga ik voor. Veel leuker en ongetwijfeld beter vol te houden. Daarom mijn top drie voor komend jaar:

1. Niet sporten. Laat ik maar eerlijk zijn, ik heb er een bloedhekel aan. Niet hoeven sporten scheelt me een dure tienrittenkaart, die na twee keer in de la verdwijnt. En ik blijf ook nog eens vrij van blessures of zwemmerseczeem. Gelukzalig zal ik tijdens mijn dagelijkse rondjes met de hond zwaaien naar alle hijgende hardlopers die me zwoegend inhalen.

2. Schaamteloos snoepen en snacken. Gewoon genieten van een stukje (oké, oké, reep) chocolade en van zo nu en dan een patatje eten, liefst op de bank voor de tv. En dat zonder schuldgevoel, want ook komend jaar belandt er weer een gestage aanvoer gezonde groenten vanuit mijn moestuin op mijn bord.

3. Ik ga vaker aan mezelf denken. Oef, dat klinkt egoïstisch en dat is het misschien ook. En toch... De boel de boel laten. Tijd vrijmaken voor wat er echt toe doet. Dat klinkt best plausibel, toch?

Wat een heerlijk slecht rijtje. Ik krijg spontaan zin in 2018. En eind december zie ik wel of het gewerkt heeft.

Danielle van Helden blogt op www.regioleidscherijn.nl als De Moestuinmuts, belevenissen van een moestuinbeginner. Lees al haar blogs op http://bit.ly/moestuinmuts

Meer berichten