Virginia: "In mijn ervaring zijn ruildagen echt gezellige dagen en ik hoop dat andere ouders dit ook zo zullen ervaren." Foto: Jeroen Caarls.
Virginia: "In mijn ervaring zijn ruildagen echt gezellige dagen en ik hoop dat andere ouders dit ook zo zullen ervaren." Foto: Jeroen Caarls.

Fan van ruilen? KrijgdeKleertjes start ruilpunt in Leidsche Rijn!

LEIDSCHE RIJN - Kinderen groeien snel uit hun kleren. Wat doe je dan met de kleertjes waar je kind niet meer in past? Deze maand starten een drietal moeders uit Leidsche Rijn een kinderkledingruilpunt in Kindercluster Voorn. Ramya Sundararaman, Rolanda Condeça Brinca en Virginia Sandjojo zijn allemaal fan van ruilen en willen dit initiatief toegankelijk maken voor andere ouders in Leidsche Rijn.

Via KrijgdeKleertjes kan je te klein geworden kleertjes omruilen voor goede gedragen kleertjes in de juiste maat. Online via www.krijgdekleertjes.nl, maar ook bij lokale ruilpunten. Bij gebrek aan een lokaal ruilpunt in Leidsche Rijn ruilde Rolanda haar pakketjes met kleertjes online met andere ouders. Virginia en Ramya maakten gebruik van een ruilpunt in een van de andere Utrechtse wijken. Toen er vanuit de landelijke organisatie van KrijgdeKleertjes een oproep werd gedaan voor lokale ruilpuntbeheerders, meldden ze zich enthousiast aan om er in Leidsche Rijn een op te zetten. Als moeder van een meisje van 1,5 jaar en met een tweede op komst vindt Rolanda het zonde, en een belasting voor het milieu, om alle kleertjes die kinderen nodig hebben, nieuw te kopen. "Wanneer ze uit hun kleertjes zijn gegroeid, zijn deze vaak nog steeds goed voor een tweede, een derde en soms zelfs een vierde ronde! Ik ben vaak verbaasd hoe mooi en leuk de kleren zijn die andere ouders inbrengen."

Ramya, moeder van een zoontje van 2, is het daarmee eens. "Mijn zoontje groeit zo snel uit zijn kleren, maar ik draag niet graag bij aan onduurzame kledingproductie en overconsumptie. Het ruilen van kleertjes voor een grotere maat is voor mij de ideale manier om mijn zoontje in het nieuw te steken." Virginia heeft veel zin om het ruilpunt te starten. "Ik kijk ernaar uit om bij het ruilpunt andere ouders te ontmoeten die ook helemaal enthousiast worden van KrijgdeKleertjes." Het ruilen bij het ruilpunt is gratis en gaat naar volume. Breng je bijvoorbeeld een volle tas vol kleding in, dan mag je deze ook weer vullen met andere kleding. Rolanda legt uit: "Ook schoenen en andere accessoires kunnen geruild worden. Voorwaarde is wel dat deze schoon en niet afgedragen zijn." Het eerstvolgende event is op 26 januari, zie ook Facebook (KrijgdeKleertjesLeidscheRijn).

Ruilmomenten
Ben je ook fan van ruilen? Vanaf januari 2018 organiseert KrijgdeKleertjes Leidsche Rijn in principe elke laatste vrijdag van de maand van 19.30 tot 21.00 een ruilmoment voor kinderkleding in de huiskamer van Kindercluster Voorn (Akkrumerraklaan 131, Utrecht).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden