De korfballers van Fiducia.
De korfballers van Fiducia. (Foto: Richard van Dijk)

Fiducia wint ook in Wijk bij Duurstede

LEIDSCHE RIJN - De korfballers van Fiducia hebben ook afgelopen zaterdag met gemak gewonnen. In Wijk bij Duurstede speelde het vlaggenschip en de reserves tegen het lastig korfballende Viking. Met nog 5 competitie wedstrijden voor de boeg, is de ploeg van Marc Verhoeven nog steeds in race voor het kampioenschap en de felbegeerde promotie naar de eerste klasse. Iedere wedstrijd dient er gewonnen te worden en vooralsnog loopt het programma volgens plan.

“Na vorige week tegen Fortissimo mooie nummers neer gezet te hebben, kijk ik ook tevreden terug op het resultaat van afgelopen zaterdag. De komende twee wedstrijden spelen we tegen moeilijkere tegenstanders. Hetgeen ons beter ligt, want tegen goede ploegen, gaan we nog beter korfballen,” aldus de hoofdtrainer van Fiducia.

Ook de andere teams van Fiducia doen goede zaken in de competitie. De talentvolle A1 draait mee om het kampioenschap in de 1e klasse en won gemakkelijk in Ermelo van Dindoa met 15-9. De B1 verloor nipt met 10-11 maar behoudt hiermee de koppositie. De C1 komt uit in de hoofdklasse en won met gemak van Dalto uit Driebergen, welke in de slotfase nog wel spannend terugkwam tot 16-14.

Volgende week speelt de selectie van Fiducia thuis in de eigen hal tegen Victum uit Houten. De ploeg uit Houten zag vorige week de hoofdtrainer vertrekken en is naarstig op zoek naar een tijdelijke invulling.

Meer berichten