Opening Centrumgebouw Woonvereniging Place2BU

LEIDSCHE RIJN - De leden van het bestuur van de Woonvereniging van Place2BU, nodigen alle buurtbewoners van Leidsche Rijn graag uit voor de opening van hun Centrumgebouw. Het openingsfeest vindt plaats op 9 februari om 18.30 uur op Kanaalzichthof 305, Utrecht.

Over Place2BU: Place2BU is een uniek woonproject in Utrecht. Place2BU heeft vier woongebouwen bestaande uit 490 zelfstandige eenkamerstudio’s en op iedere verdieping een gemeenschappelijke ruimte. Ongeveer 70% van de studio’s is voor reguliere huurders van 23 tot en met 28 jaar. De andere 30% van de woningen zijn toegewezen aan statushouders en mensen uit de maatschappelijke opvang. Het streven is om deze verhouding in de toekomst uit te breiden naar 50% statushouders en mensen uit de maatschappelijke opvang en 50% reguliere huurders. Iedereen in Place2BU woont zelfstandig. Voor de laatste twee groepen is er wel een lichte vorm van begeleiding. Het idee van deze manier van wonen is dat de reguliere huurders de dragers zijn van het vormen van een woongemeenschap. Op deze manier stimuleert Place2BU de integratie van statushouders en mensen uit de maatschappelijke opvang.

Het Centrumgebouw: De studio’s van Place2BU worden al geruime tijd bewoond. Voor het bouwen van een woongemeenschap is sociale cohesie super belangrijk. Om de doelen van Place2BU te halen, is het fijn om een grote gemeenschappelijke ruimte te hebben, waar alle bewoners samen kunnen komen: het zogenoemde Centrumgebouw. Nu het Centrumgebouw open is kan deze voor activiteiten gebruikt worden die de woongemeenschap bevorderen. Om het Centrumgebouw op een feestelijke manier te openen willen we jullie graag uitnodigen op: 9 februari om 18:30 uur. Tijdens het openingsfeest zal ook de naam van het Centrumgebouw bekend worden gemaakt.

De agenda:

18.30 uur: Inloop

19:00 uur: Speech voorzitter

19:15 uur: Borrel

20:00 uur: Afsluiting officiele gedeelte, bekendmaking naam Centrumgebouw

20:15 uur: Oplaten wensbalonnen

20:30 uur: Besloten feest voor de bewoners

Meer berichten