'DANS maakt gelukkig!'

LEIDSCHE RIJN - De nieuwe rage van dansen, gebaseerd op het systeem van biodanza, is nu ook aangekomen in Leidsche Rijn. De twee gemotiveerde docenten Lysanna Bruijns en Frederieke Maas Geesteranus brengen met veel passie hun gewaardeerde vorm van beweging op muziek naar Terwijde. Kom wekelijks in Terwijde op vrijdagochtend meedoen!

Frederieke vertelt dat zij de methode ontdekte toen de combinatie van werk en gezin veel energie van haar vergde. De dans was voor haar het middel om bij te komen van haar drukke wekelijkse bestaan. Juist in deze periode was de dansles het moment voor haar zelf, en laadde zij voldoende op om haar werkzaamheden met liefde te kunnen uitvoeren. “Het dansen op blote voeten deed mijn wenkbrauwen wel fronsen, maar na een oefening op mooie muziek voelde ik dat dit voor mij thuiskomen was. Dit was de vorm van bewegen die mij voedde, ik voelde dat ik meer in balans kwam en meer energie kreeg. Drie jaar geleden ben ik de opleiding tot dansdocent gaan volgen en nu is het tijd om de dansmethode ook in Terwijde aan te bieden.”

Dans is goed voor lijf en geest. Het wekelijks beoefenen van deze dans vergroot de kans op een gelukkig leven en het vermindert stress, daarnaast train je ook nog op een leuke manier je conditie. Je traint nooit te hard want je doet alles op je eigen manier. Je danst alleen, soms in tweetallen en soms met de hele groep, dus het is ook een mooie manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Een les bestaat uit een actief gedeelte en een rustig gedeelte. De docenten zijn opgeleid om telkens wisselende workshops aan te bieden waardoor elke les uniek is.

Voor deelname aan deze dansmethode hoef je niet te kunnen dansen, het is zonder pasjes en is voor iedereen geschikt van jong tot oud, soepel of stram, man of vrouw, dik of dun. Zoals eerder genoemd dansen we op blote voeten, maar het kan eventueel ook op soepele schoentjes. De docenten leggen de oefening eenvoudig uit en laten hun dans zien. Met deze informatie creëer jij je eigen unieke dans. Lysanna Bruijns benadrukt. “Het gaat bij ieder om zijn eigen dans, het is een methode om jouw leven te dansen. Gelukkig kwam ik deze dansmethode op het spoor toen ik het erg nodig had. Na een periode van ziekte was het mogen dansen vanuit mijzelf zo fijn! De eerste keer vond ik het wel spannend om er naar toe te gaan, maar ik ben blij dat ik die stap destijds genomen heb. Door het dansen kreeg ik weer plezier in het leven, heb ik veel meer zelfvertrouwen gekregen en ben ik veel krachtiger geworden. Het was een verademing dat ik wekelijks mijn dans kon dansen en dat ik daardoor mezelf beter leerde kennen.”

We nodigen je uit om deze dansmethode zelf te komen ervaren. Het enige wat nodig is voor deelname is een stap over de drempel. Op vrijdagochtend kunt u met ons meedansen. Natuurlijk mag je ook een vriend of vriendin meenemen. Je eerste les is een gratis proefles!

Plaats: Cesar Praktijk – Lester Youngpad 2 in Leidsche Rijn (Terwijde)

Tijd: 9.30 – 11.00u (inloop met thee vanaf 9.00u)

Voor meer informatie of aanmelden:

Lysanna Bruijns: 06-14450608

Frederieke Maas Geesteranus: 06-36060560

dansopmuziek@gmail.nl

https://www.facebook.com/dansmetaandacht/

Meer berichten