Foto: Karate Team Utrecht

Coaches Weerdenburg vol trots tijdens huldiging

LEIDSCHE RIJN - Dag en nacht staan ze klaar voor de Karateschool. De zussen Weerdenburg hebben het er maar druk mee. Doordeweeks komen er honderden voeten voorbij op de Karate mat. In het weekend zijn ze actief als coach tijdens de wedstrijden of zijn actief met clubevenementen. We hebben samen een fantastische school opgebouwd de afgelopen jaren. Recreatief en wedstrijd karate. De jongste die op de mat staat is bijna vijf jaar en de oudste loopt diep in de vijftig. Geweldig!

Gisteravond werd hun wedstrijdteam in het zonnetjes gezet tijdens de Sportverkiezingen van de gemeente Utrecht in de Media Plaza van de jaarbeurs. Dit event wordt ieder jaar georganiseerd in samenwerking met de Verenging Sport Utrecht. Zelf kregen de twee succes coaches geen huldiging of nominatie, maar dat maakt ze niet uit. Voor de dames Weerdenburg is het aanleveren van zoveel kampioenen al een prijs op zich.

In één seizoen acht NK medailles pakken, waarvan Vijf gouden, twee zilveren en één bronzen is een geweldige prestatie. Op basis van afgelopen Nederlands Kampioenschap Karate jeugd heeft de Karateschool de beste ranking van alle Karatescholen in Midden Nederland en zelfs in het eindklassement de nummer vier van Nederland. En dan te bedenken dat de Karateschool een klein wedstrijdteam heeft in vergelijking met andere scholen.

Trots

Uiteraard zijn coaches Weerdenburg enorm trots op hun pupillen en dat ze gisteravond zo in het zonnetje gezet worden is absoluut een mooie waardering. Een individuele prestatie als sporter lever je namelijk niet alleen, maar hier gaat een gigantisch traject aan vooraf, waar de coach een enorm belangrijke rol in speelt.

Ook wethouder sport benoemde Karate Team Utrecht door de speakers tijdens de speech. Als je zo’n mooie waardering krijgt van de wethouder sport dan is dat natuurlijk fantastisch.

Meer berichten