Jonge strijkers van Jeugdorkest Leidsche Rijn. Foto: Barry Charlton en Rob Dauvillier
Jonge strijkers van Jeugdorkest Leidsche Rijn. Foto: Barry Charlton en Rob Dauvillier

Jeugdorkest Leidsche Rijn houdt open les

LEIDSCHE RIJN/VLEUTEN - Het splinternieuwe Jeugdorkest Leidsche Rijn is opgericht in december 2017 en oefent inmiddels iedere week in de CultuurCampus Vleuterweide. Op donderdag 22 maart organiseert het Jeugdorkest, een initiatief van Cultuur19 en Orkest van Utrecht, een gratis open les voor kinderen vanaf 6 tot 13 jaar.

Kinderen (en ouders) zijn van 16.15 tot 17.15 uur van harte welkom om te komen kijken. Met de open les hoopt Jeugdorkest Leidsche Rijn nieuwe jonge muzikanten aan te trekken. Het orkest is vooral op zoek naar jonge strijkers (van 6 tot 13 jaar): vioolspelers, altvioolspelers, cellospelers en contrabasspelers voor het Jeugdorkest Leidsche Rijn. Het orkest repeteert wekelijks met dirigent Michiel van Vliet. De entree voor de open les is gratis. Aanmelden voor de open les is gewenst en kan door middel van een e-mail naar jeugdorkest@cultuur19.nl.

Reguliere repetities

Reguliere repetities van het orkest zijn iedere donderdag van 16.15 tot 17.15 uur in de CultuurCampus aan de Burchtpoort 5 in Vleuten. Deelname: 10 euro per maand (welkomsttarief). Mail om je aan te melden voor het orkest naar jeugdorkest@cultuur19.nl. In december trad het jeugdorkest al op met het Orkest van Utrecht. Daarbij speelden zij de ouverture bij de voorstelling Peter en de Wolf.

Meer berichten