Leerlingen van basisschool De Boomgaard zetten 700 docenten in het zonnetje

LEIDSCHE RIJN - Leerlingen uit groep 7 van basisschool De Boomgaard gaven op maandagochtend 5 maart een optreden voor 700 docenten. De leerlingen hebben de leraren in het zonnetje gezet met hun rap 'ode aan de docenten'.

Een maand lang hebben de leerlingen van basisschool De Boomgaard gewerkt aan het maken van hun eigen rap. De bekende Utrechtse rapper Jermain Bridgewater heeft de leerlingen in vier gave workshops leren rappen én schrijven. Met als unieke afsluiter het optreden voor 700 docenten tijdens de PCOU/Willibrord kennisdag in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Dit initiatief heeft Masterpeace georganiseerd in het kader van de meerjarige samenwerking met onderwijsstichting PCOU/Willibrord (het schoolbestuur van De Boomgaard) en de bijbehorende campagne 'Be A Nelson School'. De droom van PCOU/Willibrord is dat kinderen hun talenten inzetten om de wereld mooier en leefbaarder te maken.

De 'ode aan de docenten' rap sluit hier naadloos op aan. Rapper Jermain Bridgewater gebruikt rap om leerlingen te leren over de Global Goals van de Verenigde Naties. De groep 7 leerlingen van basisschool De Boomgaard hebben met hun rap invulling gegeven aan 'Goal 4: Quality Education'. Wil je als school en/of klas ook mee doen in de Global Goals Rap Challenge? Stuur een mail naar educatie@masterpeace.org.

Meer berichten