Logo brugutrecht.nl


Column: Lint-Wurmpie heeft Respect!

Wat een geweldige prestatie van Bibian Mentel: afgelopen maandag won ze een gouden medaille op de Paralympische Spelen in Pyeongchang. De 45-jarige sporter was de beste op de snowboardcross. Voor deze topsporter kun je alleen maar respect en lof hebben. Er is bij haar al negen keer kanker geconstateerd. Vorig jaar nog bleken er weer tumorcellen in haar nek te zitten en afgelopen december is er bij Bibian een nekwervel vervangen.

Het was dus helemaal niet zeker of deze snowboardster wel deel kon nemen aan de Paralympische Spelen. Dat ze mee kon doen was al een overwinning en daar bovenop nu nog een gouden plak. Dat getuigd van doorzettingsvermogen en kracht in de sport. Oefenen, trainen, er voor gaan.. Wat een prachtigvrouw!

De jeugd in Vleuten, De Meern, Leidsche Rijn kunnen op hun manier ook een mooie prestatie leveren bij de komende Lint-Wurmpie Run 2018, het jeugdonderdeel van De Loop van Leidsche Rijn. Er is voor de kleintjes van 3 tot 4 jaar de KOKO Kinderopvang 'Wurmpie' Run. Daarnaast is er de 1 km Cool Bear Lint-Wurmpie Run en de 2 km PLUS Giel Smits Lint-Wurmpie Run. Voor de oudere kinderen, van 11 tot en met 14 jaar, is er een nieuw onderdeel: de 3 km Lint-Wurm Run XL. Ook zijn er voorbereidingsloopjes om helemaal voorbereid aan de start te staan, net als Bibian met haar snowboard. Meer informatie: www.lint-wurmpie.nl. Wil je meer weten? Kijk voor informatie op www.lint-wurmpie.nl.

Debbie Peek

Meer berichten


Shopbox