De winnaars, Demi en Anna, met manege-eigenaresse Ellen
De winnaars, Demi en Anna, met manege-eigenaresse Ellen (Foto: ouders van de winnaars)

Pas de deux wedstrijd Manege Castellum groot succes

Afgelopen maandag, tweede paasdag, werd op Manege Castellum de jaarlijkste pas de deux wedstrijd georganiseerd. Er hadden zich negen teams ingeschreven en voor de gelegenheid mochten deze teams ook wel uit meer dan twee personen bestaan, wat naast 7 duo's ook nog in één team van 5 personen en eentje uit 3 personen resulteerde. Ieder team moest een zelfbedachte kür op muziek rijden in een zelfgekozen thema.

De teams hadden volgens de jury allemaal uitgeblonken in creativiteit, orginaliteit en enthousiasme. Ze hadden hun ogen uitgekeken bij de verschillende creaties die in de ring verschenen. Zo was er een duo als Lilo en Stich, klonken de klanken van Hindoestaanse muziek voor twee kleurige dames op hun zwarte Friezen, waren er prachtige elfen, hadden de bedenkers van de fabeltjeskrant gezorgd voor live muziek bij hun proef, deden twee Pippi Langkousen er vrijheidsdressuur bij, was de film Toy Story vertegenwoordigd, waren er heel toepasselijk twee paashaasjes die hun pony's hadden omgetoverd in schaapjes, werde twee stoute boeven uiteindelijk gevangen door de politieagente en was er een westerngebasserde proef door twee cowgirls.

De Winst ging uiteindelijk naar de twee Elfen. Zij zagen er niet alleen prachtig uit, maar hadden ook een mooie en indrukwekkende kür neergezet. Zij kregen de grote beker en mogen op 24 juni, tijdens het feest ter ere van het 14 jarig bestaan van de mange, hun kür nogmaals voor publiek rijden. Ook de twee Pippi's zien we op deze dag terug, dan met nog meer vrijheidsdressuur!

Meer berichten