NL Dance verzorgt een van de vele, spetterende optredens tijdens de opening. Foto: Par-Pa fotografie
NL Dance verzorgt een van de vele, spetterende optredens tijdens de opening. Foto: Par-Pa fotografie (Foto: Par-Pa fotografie)

Jeugd van Leidsche Rijn trapt 20-jarig bestaan af

Op zaterdag 19 mei is het zover: de viering van 20 jaar Leidsche Rijn gaat van start! Op het net geopende Brusselplein in Leidsche Rijn Centrum laat de jeugd van Leidsche Rijn van zich horen met muziek, dans, zang, sport, circus en meer.

Leidsche Rijn - Dit jaar is het 20 jaar geleden dat de eerste bewoner in Leidsche Rijn kwam wonen. Van 19 mei t/m 14 oktober zijn er daarom allerlei activiteiten om dit feest te vieren; van cultureel tot sportief, van culinair tot educatief. Wethouder Kees Geldof verricht op zaterdag 19 mei de officiële opening van het feest. Na de opening spelen vier bands van KLUB 19 op het podium. Daarna zijn er spetterende optredens van NL Dance, PM-Dance, de kinderen van circus DIEDOM, UCK, Loeki (bekend van The Voice Kids) en DJ Wesdex. De presentatie van de middag is in handen van 'mister Utrecht' Hans Gommer.

Het 20-jarig bestaan van Leidsche Rijn heeft het toepasselijke thema 'Nieuwe Buren?' meegekregen. Nieuwe Buren staat voor verhuizen, pionieren, ontmoeten, plek maken en wortelen. Bewoners, instellingen, clubs en horeca laten zien hoeveel er gebeurt in het stadsdeel Leidsche Rijn (dat is Leidsche Rijn én Vleuten-De Meern) en brengen de bewoners uit de verschillende wijken met elkaar in contact.

Meer informatie vindt u op www.20jaarleidscherijn.nl.

Meer berichten