Vader Hans en zoon Joey spelen beiden in de musical The Wiz. Foto: Dijkstra Fotografie / Guido Dijkstra
Vader Hans en zoon Joey spelen beiden in de musical The Wiz. Foto: Dijkstra Fotografie / Guido Dijkstra (Dijkstra Fotografie / Guido Dijkstra)

'Het is heel tof om je vader zo te zien groeien in zijn rol'

Door Tamar Conradi

Joey de Boer (20) uit De Meern speelt al jaren in musicals. Ooit begonnen met het spelen van bijrollen, vorig jaar werd hij verkozen tot het vertolken van hoofdrollen, zowel bij High School Musical van Daphne Bruineberg Productions als ook de titelrol in de musical Joseph van Talent Entertainment.

De Meern - Dit jaar auditeerde hij voor een rol in de swing&hit-musical The Wiz van Daphne Bruineberg Productions. Het beroemde verhaal over Dororthy en haar vrienden Blikkenman, Laffe Leeuw en Vogelverschrikker die de zoektocht afleggen naar the Wizard of Oz. Joey mag de rol van Blikkenman vertolken. Voor de grap zei zijn vader Hans (53) aan de keukentafel: "wat als ik ook zou auditeren voor een klein rolletje?".

De hoofdrol

Nog nooit had Hans op het toneel gestaan. Maar je bent nooit te oud voor iets nieuws. Het werd geen klein rolletje maar meteen een van de hoofdrollen. Joey: "Ik wist wel dat hij het uiterlijk heeft van de Laffe Leeuw, maar wist niet dat hij zo goed kon zingen". Eerlijk gezegd had ik wel zo mijn bedenkingen in eerste instantie. Moet mijn pa zich nou ook mengen in de musicalgroep waar ik mijn vrienden heb en waar hij misschien op mij leunt qua zang, dans en spel? Maar die bedenkingen verdwenen al snel als sneeuw voor de zon.

Professionele aanpak

De professionele aanpak van Daphne Bruineberg, producent en regisseur van The Wiz, zorgt dat iedereen individueel gecoacht wordt en de aandacht krijgt om te groeien in zijn of haar rol. Joey: 'waar ik het meeste trots op ben, is om te zien hoe mijn vader groeit in zijn rol, dat is zo tof!'.

Chemie

Hans vult aan: "Dat Joey heel goed is, dat wist ik al". "Maar de chemie die ontstaat tussen ons tweeën, samen met Dorothy en Vogelverschrikker tijdens het spelen, is iets wat ik nog niet eerder had meegemaakt. Heel bijzonder". "De voorstellingen worden straks echt een feestje om naar te kijken." De voorstellingen van de musical The Wiz zijn te zien op zaterdag 2 en zondag 3 juni in theater Gooiland in Hilversum. Voor kaarten: www.bruineberg.nl

WWW.REGIOLEIDSCHERIJN.NL

Op www.regioleidscherijn.nl vindt je naast blogs van bewoners, ook nieuws uit Leidsche Rijn en Vleuten - De Meern.

Meld je aan op de nieuwsbrief op www.regioleidscherijn.nl/nieuwsbrief om wekelijks nieuws en de uitagenda in je mailbox te ontvangen.

Meer berichten