Fadozangeres Maria de Fatima geeft samen met David Mos en muzikanten een voorproefje voor de voorstelling 'Nacht in Lissabon'. De complete voorstelling is op 6 april 2019 te zien. Foto: Jason May
Fadozangeres Maria de Fatima geeft samen met David Mos en muzikanten een voorproefje voor de voorstelling 'Nacht in Lissabon'. De complete voorstelling is op 6 april 2019 te zien. Foto: Jason May (Foto: Jason May)

'Ik wil mensen een mooie avond bezorgen'

Roberto Cancian

Afgelopen zaterdag presenteerde Podium Hoge Woerd het nieuwe theaterprogramma. Bezoekers kunnen ook dit jaar weer bij het theater in Castellum Hoge Woerd terecht voor een zeer breed aanbod van theater-, dans-, cabaret-, muziek- en jeugdvoorstellingen.

Leidsche Rijn - De donderdag voor de officiële aftrap waren er tijdens de seizoenpresentatie al een aantal previews te zien in de Theaterzaal. Zo stond onder meer Niels Houtepen op het podium met een fragment uit Choice, waarbij menig mond wagenwijd open viel, en Maria de Fatima liet met haar muzikanten een fragment uit 'Nacht in Lissabon' horen. Er was voor een ieder volop keuze.

Dolf Jansen

Het was dan ook logisch dat de ruim tweehonderd mensen zowel voor als na de seizoenpresentatie de agenda voor 2018 / 2019 er bij pakten. Zo ook de familie Magermans. "Wij wonen hier om de hoek en zijn voor het tweede seizoen hier tijdens deze presentatie. De mensen hebben een leuk en mooi programma samengesteld." Wat ze als eerste hadden aangevinkt, daar hoefden ze niet lang over na te denken. "Dolf Jansen. Hem hebben wij vaak op televisie gezien, erg leuk. Hij praat niet te snel en is goed te volgen. Bij de try-out op 28 september aanstaande willen wij er zeker bij zijn."

Dansvoorstelling

Even later in de zaal raakte Evelien van 't Veen onder de indruk van 'MOTORS', een dansvoorstelling van 155. "Ik heb twee zonen van 12 en 13 jaar en dit is wel iets om met hen naar toe te gaan. Belangrijk om ook de jongeren in aanraking te laten komen met cabaret, theater en dans." Voor zichzelf had ze ook al twee vinkjes gezet.

"Ik houd dé UITladder bij voor Leidsche Rijn maar zelf wil ik graag naar Guido Weijers en Dolf Jansen." In de hal liepen Ilona de Jong en Estrella Reyes Pinto, beide verantwoordelijk voor Marketing en Publiciteit, met een tevreden glimlach. De vraag naar de meest gevraagde artiest was eerder die avond al beantwoordt. "Dat is Hadewych Minis, maar je ziet dat er veel keuze is dat zie je ook terug in het enthousiasme van de mensen."

Een mooie avond

Het is programmeur Marjan van Huijstee gelukt een gevarieerd, afwisselend en verrassend programma samen te stellen. "Ik wil mensen een mooie avond bezorgen, verleiden het avontuur aan te gaan en ook een gezelschap te kiezen dat ze nog niet kennen." Het thema 'Reizen' past daar dan ook uitstekend bij. Cabaretière Kiki Schippers nam de bezoekers afgelopen donderdag als eerste mee op reis en bezocht, zingend over onder meer de Paus, zelfs het Vaticaan. Zo ver hoeft u niet te gaan. In Podium Hoge Woerd is het hele jaar door van alles te zien, voor de allerkleinsten tot de aller grootsten. "Het zou mooi zijn wanneer de mensen uit Utrecht ook over de brug hier naar toe komen. Het is zo de moeite waard", besloot Estrella Reyes Pinto de avond.

Het programma

Het nieuwe theaterprogramma van Podium Hoge Woerd is online te bekijken via www.podiumhogewoerd.nl

Meer berichten