Shahaira Nicolina-Lesschen is moeder van twee kinderen, IT-er bij een grote bank én ze zet zich vol overgave in voor het organiseren van de avondvierdaagse in Leidsche Rijn. Foto: Hans Peter van Rietschoten
Shahaira Nicolina-Lesschen is moeder van twee kinderen, IT-er bij een grote bank én ze zet zich vol overgave in voor het organiseren van de avondvierdaagse in Leidsche Rijn. Foto: Hans Peter van Rietschoten (Foto: Hans Peter van Rietschoten)

De avondvierdaagse in Leidsche Rijn

Interview met bestuurslid Shahaira

Hans Peter van Rietschoten

Toen de op Curaçao geboren en getogen Shahaira Nicolina-Lesschen op negentienjarige leeftijd het vrijwel altijd zonnige eiland verruilde voor de kilte van Nederland, wist ze al dat haar leven hier in het teken zou komen te staan van eventueel een gezin, haar werk en een druk maatschappelijk leven.

Leidsche Rijn - Ze is moeder van twee kinderen en als 'doener' is Shahaira dan ook nauw betrokken bij de school en gewaardeerd lid van de oudercommissie. Naast haar voltijd baan als IT-er bij een grote bank, de oudercommissie en haar gezin zet ze zich vol overgave in voor het organiseren van de avondvierdaagse in Leidsche Rijn, die dit jaar als zelfstandig evenement voor de tiende keer zal worden gelopen. Shahaira is een belangrijke schakel tussen het bestuur van de wandelorganisatie en met name de scholen. Tevens heeft ze als aandachtsgebied binnen de organisatie het binnenbrengen van sponsors, waar geen enkel evenement van deze orde zonder kan.

Natuurlijk zijn sponsoren van de voorgaande edities doorgaans best bereid ook dit jaar hun medewerking te verlenen. Soms door een financiële bijdrage, soms door het ter beschikking stellen van zaken die hard nodig zijn om het evenement veilig en vrolijk te laten verlopen. Denk hierbij aan geluidapparatuur, muzikale omlijsting en dergelijke. Toch blijft het iedere keer weer zaak om op zoek te gaan naar nieuwe sponsors. Nu een aantal van de bestuursleden afscheid zal nemen van het bestuur is er plek voor iemand met goede connecties en bovenal ervaring op het gebied van het binnenhalen van sponsoren. Te denken valt aan bedrijven die zich willen verbinden aan het wandel evenement en langs de route of bij de start en finish plek, sinds enkele jaren 'Castellum De Hooge Woerd'. Zo kan de finishvlag de naam en het logo dragen van de sponsor. Ook zullen er traditiegetrouw versnaperingen langs de route aan de wandelaars worden uitgedeeld, die eveneens ter beschikking zijn gesteld door verschillende ondernemers. Dat de organisatie veel hulp kan gebruiken benadrukt Shahaira nog maar eens. Wat te denken van alleen al de verkeersregelaars en EHBO-ers?

Shahaira is duidelijk nog niet van plan haar werkzaamheden voor de avondvierdaagse op een lager pitje te zetten, al zal ze het werk voor school proberen wat los te laten en het stokje hiervan over te dragen aan haar echtgenoot. Dat haar ouders op het zonnige Curaçao zijn blijven wonen ziet ze niet als een onoverkomelijk nadeel. Ze ziet het zelfs als een voordeel: "Op vakantie naar zo'n mooi zonnig eiland is toch heerlijk? En natuurlijk is het voor opa en oma ook fijn om hun kleinkinderen weer te zien!" Voor meer informatie over alle werkzaamheden is een mailtje genoeg: info@avondvierdaagse-leidscherijn.nl of kijk op de website www.avondvierdaagse-leidscherijn.nl. Shahaira kijkt natuurlijk erg uit naar de 2018 editie: "Op de laatste avond weet ik weer waarvoor ik het allemaal doe. Waarvoor ik er zoveel energie in heb gestoken: het zijn de voldane gezichten van de deelnemers die het allemaal de moeite waard maakt!"

Meer berichten