Bert Eskes is organisator van de zesde editie van De Loop van Leidsche Rijn. Foto: Ronald Correlje
Bert Eskes is organisator van de zesde editie van De Loop van Leidsche Rijn. Foto: Ronald Correlje (Foto: Ronald Correlje)

'Dit hardloopevent verbindt mensen'

Debbie Voortman-Peek

De Loop van Leidsche Rijn

Aanstaande zondag is de zesde editie van De Loop van Leidsche Rijn. Dit jaar maar liefst drie afstanden om aan mee te doen: 5km, 10km en de hoofdafstand van 15km met een bijzondere parkoers over de Dafne Schippersbrug. Bert Eskes, zelf een enthousiaste hardloper en trainer, is de drijvende kracht achter De Loop in Leidsche Rijn. Hij houdt zich al ruim 20 jaar bezig met hardlopen en is al meer dan 15 jaar hardlooptrainer. Wie is deze organisator eigenlijk?

Leidsche Rijn - Bert: "Ik begon een flink aantal jaren geleden als beginnend hardloper bij Athletic Point om, evenals vele beginnelingen, lekkerder in mijn vel te zitten. Het hardloopvirus had me al snel te pakken en liet me niet meer los. Inmiddels heb ik een aantal trainerslicenties van de Atletiekunie op zak en een flinke dosis ervaring met training geven en coördineren." Hij nam 7 jaar geleden Athetic Point over van Gerard Peek en werd zo eigenaar van Athletic Point/Events. In 2012 startte hij met het organiseren van zijn eerste evenementen vanuit Events, waaronder een trailrun, met de naam HaarrijnTrailrun, in de achtertuin van Leidsche Rijn op 14 oktober. En in Utrecht stad de 1e trail door unieke gebouwen: Urban Culture Run Utrecht, op zondag 2 september.

Maar eerst op 3 juni, aanstaande zondag, De Loop van Leidsche Rijn. Bert: "Dit event is uniek omdat het juist de bedoeling is om mensen middels sport met elkaar te verbinden. Het parkoers gaat door de oude dorpskernen, de nieuwe wijken van Leidsche Rijn en over de nieuwe Dafne Schippersbrug." Bert werkt bij De Loop van Leidsche Rijn nauw samen met jeugdhardloopicoon Lint-Wurmpie en daar geniet hij van: "Deze unieke samenwerking geeft mij passie om lopen over te brengen van jong tot oud. Het is mooi dat Lint-Wurmpie er in al die jaren in is geslaagd een geweldig aantal kinderen op de been te brengen met enthousiasme voor bewegen! Dit moeten we blijven ondersteunen, want de jeugd heeft de toekomst! Ik hoop dat al deze sportieve evenementen blijven doorgroeien, zodat ze straks niet meer weg te denken zijn uit Leidsche Rijn."

Meer berichten