Foto:

JA1 Fletiomare derde bij Super A-finale

Hockeyclub Fletiomare

Roberto Cancian

Afgelopen weekend mochten de jongens A1 van hockeyclub Fletiomare aantreden in de Landelijke Super A-finale. In Zoetermeer werd het team van coaches Paul van Praagh en Rick Overbeek derde, wat een mooie bronzen plak opleverde.

Regio - Afgelopen zaterdag beleefden de hockeytaleneten een waanzinnige dag. Een dag waarbij geen enkel tegendoelpunt werd geïncasseerd tijdens de vier wedstrijden die het team speelde. De start van het toernooi was goed dankzij een zuinige 1-0 overwinning tegen Houten. Na twee doelpuntloze gelijke spelen tegen Naarden en Gooische, volgde er een klinkende 5-0 overwinning tegen MMHC Voordaan. Zo was er een prachtige afsluiting van de hockeycompetitie 2017-2018. Terwijl de jongens nog een extra rondje liepen met de beker die bij de derde plats hoorde, blikten coaches Paul van Praagh en Rick Overbeek met veel plezier en vooral trots terug op een mooi seizoen. Feilloos legden zij uit wat het geheim van het succesteam was.

"Wij hebben het karakter van het team laten spelen dit seizoen, wat veel indrukwekkende dingen losmaakte en voor mooie momenten zorgde. De beleving, energie, emotie, discipline en structuur hebben de groep vorm gegeven met deze beloning als gevolg', gaf Van Praagh aan. Een echte teamprestatie volgens het tweetal waar saamhorigheid, het met en voor elkaar werken, net het beetje extra voor de ploeg gaf.

"De kracht is om te weten om te gaan met waar ze wel en niet goed in zijn. Een schoolvoorbeeld van een team, waarbij het geheel meer is dan de som der delen, om het bekende cliché maar eens van stal te halen." Rick Overbeek keek naar het hele proces. "Wij hebben als team geleerd dat sommige aspecten van het hockey tijd nodig hebben om te groeien. Dat geldt zowel in technische als in tactische zin. Van het omgaan met teleurstellingen tot het profiteren van succeservaringen. Het team heeft laten zien dat het over voldoende veerkracht beschikt, daardoor konden de jongens zich snel herstellen na een slechte fase of mindere periode."

Powerhockey

"Als collectief hebben wij er met die jongens voor gezorgd dat de term 'power hockey' onze rode draad is geworden. Daarbij hielp het absoluut mee dat de jongens onze sturing en begeleiding accepteerden. Heel prettig en erg fijn om ze te trainen en te coachen. Een eer!', besluit de coach met een geëmotioneerde stem.

Daarna voegde het tweetal zich snel bij het juichende team om gewillig op de foto te gaan. Daarbij het applaus van de ouders, die in grote getale waren meegereisd naar Zoetermeer, met een fraaie glimlach in ontvangst nemend.

Meer berichten