Foto:

Leidsche Rijn en ik

Column

Ze zijn vast schaars, de Leidsche Rijners die nog niet in Leidsche Rijn centrum zijn geweest. Zelf begaf ik mij op de dag van de opening veel te vroeg die kant op, want meteen na school-wegbreng-tijd is natuurlijk het makkelijkst. Alleen houdt geen winkel of openingsfestijn daar rekening mee.

Vriendin en ik liepen dus rond om te kijken wat er open zou gaan, zochten ons een weg tussen alle andere nieuwsgierigen in de Jumbo en konden uiteindelijk toch genieten van koffie met iets lekkers bij Doppio. Het was even puzzelen hoe de app werkte (achteraf blijkt geen winkel het te snappen of werkend te krijgen), maar uiteindelijk lukte het om te betalen met de punten uit de app, toch een leuke binnenkomer.

Er gaan langzaam steeds meer winkels open

Inmiddels zijn we bijna een maand verder en hebben de kinderen al meerdere verkoelende duiken genomen in de sproeiers en gaan er langzaam steeds meer winkels open. Geweldig om kindloos te kunnen winkelen in de wetenschap dat ze niet thuis op de bank zitten te gamen, maar lekker buiten met water spelen.

Alleen dat is al een reden om het LRC te bezoeken, maar ook de mooie ruime parkeergarage bij de Jumbo viel op. Dat ik nog even moet wennen aan een nieuwe supermarkt is natuurlijk mijn eigen ding, ik kan niets vinden in die enorme gangen. Makkelijker om even snel naar de vertrouwde kleine Jumbo of AH te gaan, maar dat gaat vanzelf wennen.

Gelukkig is ook aan horeca en gezelligheid gedacht. Afgelopen vrijdag is het ons gewoon gelukt om tot na 1 uur in de kroeg te zitten… in Leidsche Rijn. Bij de gezellige Spaanse bar Iberico zat het rond 21 uur zowel binnen als buiten helemaal vol. Door het prachtige weer waan je je echt even in Spaanse sferen met Spaanse wijn, bier en hapjes, leuke bediening en flexibele openingstijden. Daar kunnen heel veel tenten in Leidsche Rijn nog iets van leren.

Meer berichten