Kom gezellig luisteren naar concerten tijdens de Zomerse Zondagen
Kom gezellig luisteren naar concerten tijdens de Zomerse Zondagen (Foto: )

Mooie liedjes van de band Willem

Castellumverhalen

Zomerse Zondagen in Leidsche Rijn

Tijdens de zomermaanden vinden er gratis zomerse concerten en voorstellingen plaats op het buitenpodium van Podium Hoge Woerd. Tijdens de volgende A Lazy Sunday Afternoon van ZIMIHC op 1 juli kunnen bezoekers onder andere genieten van het muzikale duo Willem.

Leidsche Rijn - Willem bestaat uit twee artiesten: Daan Scherpenzeel - zang, gitaar, mondharmonica, banjo en Karlijn Dinnissen - zang, gitaar, piano, accordeon. Willem speelt liedjes met tweestemmige zang. Rustige liedjes doorspekt met gevoelige melodieën, ruige liedjes met rauwe zanglijnen en een paar covers die ofwel niemand, ofwel iedereen kent.

Daan begon op de basisschool met gitaarles, maar werd pas enthousiast op de middelbare school: "Op het moment dat ik in bandjes begon te spelen, werd ik gemotiveerd om beter te worden. Door middel van online tutorials ontwikkelde ik mijn spel." Ook tijdens zijn studie communicatie- en informatiewetenschappen bleef Daan gitaar spelen, maar al snel kreeg hij behoefte om sámen met iemand muziek te maken en niet meer alleen op het podium te staan. Gelukkig kwam hij Karlijn tegen.

"Karlijn is een geweldige zangeres en speelt piano en accordeon. Vrij snel begonnen we samen op te treden, eerst met covers, maar erna met zelfgeschreven nummers." Daan en Karlijn creëren nieuwe liedjes door het schrijven van gitaarpartijen of door melodieën in hun hoofd. Vanuit deze ritmes schrijven ze teksten, soms samen en soms apart.

Een zelfgeschreven nummer dat Daan nauw aan het hart ligt is 'I Will', over twee mensen, waarvan er één overlijdt. Vlak na het schrijven ervan kwam een vriend in zo'n situatie terecht. Sindsdien heeft 'I Will' een bijzondere lading. Willem weet het podium steeds meer te vinden, waaronder op festivals en in huiskamers, zoals onlangs bij Gluren bij de Buren. In de toekomst hopen ze steeds meer te gaan spelen en binnenkort de studio in te duiken om nieuwe nummers op te nemen. Daan: 'Maar eerst staat een bezoek aan Podium Hoge Woerd op het programma!'
Tot Castellum!

Meer berichten