De bank van UVV met trainer Renato Dijksterhuis en Youssef Talha hier in actie tegen GeuzenMiddenmeer. Foto: Léon Bal
De bank van UVV met trainer Renato Dijksterhuis en Youssef Talha hier in actie tegen GeuzenMiddenmeer. Foto: Léon Bal (Foto: )

UVV promoveert na zinderend duel naar derde klasse

Léon Bal

Niemand had het verwacht tijdens het seizoen. UVV is gepromoveerd naar de derde klasse. Na een rampseizoen waarin vele spelers om verschillende redenen verdwenen uit de selecties bij UVV heeft de formatie van trainer Renato Dijksterhuis gewonnen in Almere van Waterwijk. UVV nam de afsluitende strafschoppen beter en won met 7-8.

Regio - ASC Waterwijk – UVV 2-2 Vorige week werd de reuzendoder GeuzenMiddendorp opzijgezet in Utrecht. De hoofdstedelingen hadden de topfavoriet SV Zeist een ronde eerder uitgeschakeld. De week ervoor bleek UVV in Nieuwegein te sterk voor Vreeswijk dat afgelopen seizoen in de derde klasse actief was. De wedstrijd in Almere werd gespeeld tegen de nummer twaalf van dezelfde derde klasse als Vreeswijk. Opnieuw moest Dijksterhuis gebruik maken van de jonge spelers van JO19. Tycho Peters Ron Gofferjé startten tegen Waterwijk opnieuw in de basis in de defensie.

De start van de wedstrijd was desastreus. Al na een minuut lag de bal in het netje achter doelman Stefan Kraan. Twintig minuten later moest de doelman opnieuw vissen. "Maar we hebben geleerd afgelopen maanden. Niet opgeven en we hebben ons deze wedstrijd terug geknokt", aldus Dijksterhuis. Nog voor de rust moest Iljas Hamzaoui eraf met een knieblessure. Nick Neerings kwam voor hem in de ploeg. In de tweede helft moesten Bishoy Shehata en Younes el Yandouzi geblesseerd van het veld. "Dat is natuurlijk een grote aderlating voor het team. Maar het team heeft het uitstekend opgepakt. We hebben nooit opgegeven", aldus de oefenmeester. Sammy de Jong en Yassine Jaadouni, opnieuw van JO19 kwamen binnen het veld.

Tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd scoorde Jesse Loenen de aansluitingstreffer uit een vrije schop. "Het was duidelijk dat Waterwijk er doorheen zat. Inmiddels had ik Tycho Peters doorgeschoven naar voren en Sammy de Jong stond kort achter de spitsen. De wissels en omzettingen pakten deze keer goed uit", zegt Dijksterhuis. Tycho Peters maakte er 2-2 van in de laatste minuut. In de extra tijd werd er niet gescoord door beide ploegen. De mooiste kans was voor Nick Neerings. Hij mocht ongehinderd vanaf elf meter aanleggen maar schoot de bal via de buitenkant van de paal naast.

Opvallend was dat de andere oudere spelers niet de verantwoordelijkheid namen voor de strafschop. Men liet het over aan de junior. Daarna kwam de penaltyserie. De thuisploeg miste de tweede strafschop. UVV de derde. Jesse Loenen mocht de achttiende strafschop nemen. "Ik had al verwacht dat hij in de verlenging de penalty zou gaan nemen. Met zo'n schot hoef je toch nergens angst voor te hebben. Maar nu moest hij wel omdat bijna alle spelers waren geweest. En hij maakte hem", aldus Dijksterhuis.

Meer berichten