In de showroom van Bang & Olufsen ter Horst staat alles demonstratieklaar uitgestald. Foto: Bang & Olufsen ter Horst
In de showroom van Bang & Olufsen ter Horst staat alles demonstratieklaar uitgestald. Foto: Bang & Olufsen ter Horst (Foto: Bang & Olufsen ter Horst)

'Ik voel me meer een adviseur dan een verkoper'

Roberto Cancian

Vorige maand opende Bang & Olufsen haar deuren aan de Parijsboulevard 193 in het nieuwe winkelcentrum van Leidsche Rijn. Een breed assortiment van televisies, luidsprekers, geluidssystemen, draadloze luidsprekersystemen tot hoofdtelefoons en draagbare bluetooth-luidsprekers, is te vinden in de nieuwe zaak van Demian ter Horst.

Leidsche Rijn - Een assortiment om je entertainment thuis naar een hoger niveau te tillen. "Laat de mensen maar komen kijken, wij geven ze graag advies bij aanschaf van een hoofdtelefoon of het samenstellen en inrichten van hun ideale leefomgeving", geeft eigenaar Demian ter Horst aan. Tien jaar terug begon hij voor zichzelf in de Twijnstraat in Utrecht, nu maakt hij de volgende stap. Een bewuste stap naar Leidsche Rijn, waar de bereikbaarheid veel beter is en waar voor de deur geparkeerd kan worden.

Wanneer je de zaak binnen komt, waan je jezelf in een huiskamer. "Dat huiskamergevoel willen we de mensen ook geven. We laten zien, op een rustige en overzichtelijke manier, hoe alle apparatuur tot uiting komt. Alle producten van Bang & Olufsen staan hier demonstratieklaar opgesteld." Service en advies staan hoog in het vaandel bij Ter Horst. Voor zowel advies als voor reparaties. "Ik voel me ook meer adviseur dan verkoper. Wanneer mensen een luidspreker of andere apparatuur thuis uit willen proberen, of willen zien hoe het staat, dan kan dat. Wij bieden de klant een oplossing in plaats van dat we een doos meegeven met het product er in. We stellen samen met de klant de installatie samen en zorgen voor de complete installatie."

Een eyecatcher als je de winkel binnenkomt, is de muur waar een BeoSound Shape aan is bevestigd. Een aan de wand gemonteerd draadloos luidsprekersysteem dat speciaal is gebouwd voor ontwerpbewuste muziekliefhebbers. "Een uniek iets. Geen grote kast maar losse tegels die je in tien verschillende kleuren kan samenstellen waarbij je zelf de geluidskwaliteit en de vorm van het systeem kunt bepalen. Het is minder in het zicht, je ziet ook geen stekkers of draden want alles is te regelen met je smartphone. Bovendien ook Multiroom doordat het ook op andere kamers te horen kan zijn wanneer je dat wilt. Het is gemak en integratie van producten." Bang & Olufsen probeert met hun producten altijd wat unieks neer te zetten. Onder andere door geen plastic producten te maken. Er wordt gewerkt met veel aluminium-, hout- en glasproducten waarbij de producten een tijdloos design hebben. "Graag nodig ik iedereen uit om een keer binnen te lopen. Duur?, we hebben multiroom speakers vanaf €299", geeft de 35-jarige Demian ter Horst aan.

Meer berichten