Foto: Ankie Hogewind (Fotostudio Red Green Blue)
Foto: Ankie Hogewind (Fotostudio Red Green Blue) (Foto: Ankie Hogewind)

'Het ging niet helemaal zoals ik wilde'

Wassiliki Alexandridis op NK

Roberto Cancian

Afgelopen weekend was de atletiekbaan op het Utrechtse Maarschalkerweerd drie dagen lang het decor van diverse atletiekdisciplines. Na het polsstokhoogspringen, dat donderdag bij de Domtoren de officiële start betekende van het NK, waren alle ogen toch vooral gericht op Europees kampioene Dafne Schippers. Zij veroorzaakte vrijdagavond een valse start op de 100 meter en verdween via de zijdeur.

Regio - Het publiek, dat in grote getale de atletiekbaan wist te vinden, zag veel plaatsgenoten. Zo ook Wassiliki Alexandridis, atlete van Hellas Utrecht, die zondag in de finale stond bij het kogelstoten. Met een zevende plaats was de 24-jarige Alexandridis echter niet tevreden na afloop. "Het ging technisch niet helemaal zoals ik wilde, daardoor ben ik niet tevreden met de afstand van 12.61 meter. Het was zoeken naar de balans in de ring, de weersomstandigheden speelde daar ook bij mee. Er stond veel wind", zei de geboren Utrechtse met een Griekse achtergrond.

Knieblessure

De in het dagelijks leven als belastinginspecteur werkzame kogelstootster is sinds twee jaar weer terug nadat ze vijf jaar afstand nam van haar geliefde sport. "Ik heb last van knieblessures gehad en dan wordt het lastig in deze sport. Het is een technische discipline waarbij de meeste belasting op de benen komt. Wanneer je dan last krijgt van je knieën, dan is dat frustrerend. Atletiek is onderdeel van mijn leven." Wanneer Jessica Schilder, de winnares van het zilver, vraagt hoe het is met Wassiliki gaat de aandacht even die kant op. "Heel erg teleurgesteld", zegt ze. 'Het komt goed', krijgt ze als schouderklopje mee.

Hechte club

Het tekent de atletiekwereld, een klein wereldje waarin de atleten elkaar kennen maar ook ondersteunen. "Wij hebben een hechte club en het publiek hier is ook extra motiverend. Vervelend dat het dan niet lukt wat je wilt laten zien. Ik baal intens omdat ik er echt meer van had verwacht. De laatste weken heb ik steeds een persoonlijk record gegooid, nu wilde ik hier ook weer over de 13meter komen." Haar persoonlijke record van 13.01 meter, dat ze op 9 juni stootte tijdens de Gouden Spike wedstrijd in Leiden, zat er echter niet in.

Perfectioneren

Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen komt Wassiliki Alexandridis in haar derde poging tot een afstand van 12.61 meter. "Door de blessures ben ik er vijf jaar uit geweest om twee jaar terug, op mijn 22e jaar, weer te beginnen. De basis raak je nooit kwijt, dat is net als met fietsen. Wel heb je vijf jaar nodig om het te perfectioneren."

De basis raak je nooit kwijt, net als met fietsen


Even de tijd

Wat dat betreft heeft ze nog even de tijd om die dertien meter grens weer te overschrijden. "Eerst dit verwerken, dan de komende weken bij een aantal andere wedstrijden het nog maar eens proberen", sloot ze af met een al weer teruggekeerde glimlach op haar gezicht.
De winst bij het kogelstoten ging naar Melissa Boekelman die alweer haar twintigste Nationale titel in de wacht sleepte met een afstand van 18.36meter. Daarmee stootte ze ruim twee en een halve meter verder dan nummer twee Jessica Schilder.

Meer berichten